Balyoz tahliyeleri başladı...

Anayasa Mahkemesi'nin dün Balyoz Davası sanıkları hakkında hak ihlali kararı vermesi üzerine bugün tutuklu sanık yakınları cezaevlerine akın etti. Mamak Cezaevinden ilk çıkan isim Albay Sinan Topuz oldu.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Haziran 2014 21:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Balyoz tahliyeleri başladı...

Mamak ve Sincan Askeri Cezaevi'ne de sabahın erken saatlerinde sanıkların yakınları geldi. Tahliye kararı 15.50'de çıktı ama karardan çok önce aileler kışlanın içine alındı. Sanıkları karşılamaya gelenler arasında üniformalı askerler de vardı.

ANAYASA Mahkemesi'nin uzun tutukluluk ve yeni deliller nedeniyle hak ihlali kararı verdiği Balyoz Davası'nda tutuklu yakınlarının heyecanlı bekleyişi devam ediyor.

Mamak Askeri Cezaevi'nde bulunan Balyoz Davası'nın 49 tutuklu muvazzaf askeri için tahliye hazırlıklarına başlandı. Aileler sabah saatlerinde Mamak'taki kışla önünde toplanmaya başladılar. Bu sırada komutanlar tutuklu askerlerin yakınlarını kışla binası içindeki bahçeye davet etti. Ailelere çay ikramı yapılıyor.

Tutuklu askerlerin devre arkadaşlarının da Mamak Askeri Cezaevi'ni geldikleri görüldü.

Aileler dışarda bekleyen gazetecilere el sallayarak sevinç gösterisinde bulundular.

Mamak Askeri Cezaevi'nde bekleyenler arasında üniformalı askerler de vardı. Muvazzaf subaylar, tutuklu arkadaşlarını almaya gelmişlerdi.

VE İLK TAHLİYE

Mamak askeri cezaevinden çıkan ilk isim Albay Sinan Topuz oldu. Topuz, "3 yıldır içerideyiz. Bizim buradan çıkmamız önemli değil. Önemli olan bunu yapan hainlerin bulunması" dedi.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan Silivri Cezaevi'nden tahliye oldu.

Emekli Orgeneral Ç etin Doğan Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi. Doğan cezaevi kapısında gözetecilere açıklamalarda bulundu.

İşte Doğan'ın konuşmasından satırbaşları;

"Bu dava bitmeyecek. Ben darbeci değilim ben Mustafa Kemal'in askeriyim demiştim. Ben devrimciyim. Biraz sonra genç bir arkadaşmız gelecek ve hepimiz adına bir açıklama yapacak. Beş yaş günümü parmaklıklar ardından geçirdim. Adalet yerini buldu deyip neşe içerisinde mutlu olduğumu söylemem zor. Burada şehitler verdik. Bunların hüznü içimize işledi. bir süre önce Dışişleri Bakanlığı'nda geyik muhabbetiyle bir takım görüşmeler yayınlandı. Esas vatan hainleri bu davaları öne sürerek gerçek tehlikeleri komşularımızın eline verdiler. Biz planları irdelemiştik. O yüzden onulmaz yaralar aldı milli güvenliğimiz.

Biz mahkemede bu davayı kotaranların parmak izlerini gösterdik. Bundan sonra yaptığımız suç duyuruları işleme sokulur. TEM Şubesi terör üretme şubesi olmuştur dedim beni mahkemeye verdiler. Belgeleri gösterdim ama gelmediler. Ama vicdanlı bir hakim beraat verdi.

Halkımız kralın çıplak olduğunu ortaya koydu. Balyoz, Ergenekon Davası, Poyrazköy Davası.. Bu nedenle mutluluk içerisinde olduğumuzu söyleyebilirim. Yolumuz açık olacak. Burada Silivri'de yatan bizlere en büyük desteği Hıdır Oktay'ı anmak istiyorum. Onların seslerini, türkülerini rüzgarın desteğiyle dinledik.

Anayasa Mahkemesi... Dava aslında bizi etkiliyor ama bu karar kendi kaderini belirleyecektir demiştim. Evet, Türkiye'de bağımsız hakimler ve savcılar var. Kendilerine teşekkür ediyorum. Türk milletinin gözbebeği oldular. Paçavraları ortaya serdiler.

Emekli Albay Dursun Çiçek tahliye edildi

Balyoz planı davası sanıklarından emekli Albay Dursun Çiçek, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi.

Hasdal Cezaevi'nde ilk tahliyeler

Balyoz davası kapsamında verilen tahliye kararının ardından Hasdal Cezaevi'nde de tahliyeler başladı. Cezaevinde işlemleri tamamlanan Barbaros Firkateyni Komutanı Deniz Kurmay Albay Mustafa Haluk Baybaş, "Halkımıza şunu söylemek istiyorum; biz darbe planlamadık. Biz görevimizi çok iyi yaptık. Darbe devirleri geçmiştir artık. Artık halkımızın da donanmasına, yani mavi vatana sahip çıkması lazım. Donanması güçlü olmayan bir ülke güçlü olamaz. Ben TCK Barbaros Firkateyni'nin komutanı iken tutuklandım. İlk tutuklanan benim. Üç aylık seyre gittim ve döndükten iki gün sonra tutuklandım. Gitmeden önce de babamı toprağa verdim. Biz ülkemize, milletimize fedakarca hizmet ettik. Üç yıla yakındır içerdeyim. Üç yaşındaki çocuğumu bıraktım şuanda 6 yaşındalar. Eğer bu bize yapılan zulüm demokrasimizi daha iyi bir noktaya getirecekse o zaman bu çekilen zulüm bir mana ifade eder" diye konuştu.

Tahliye edilen ikinci isim Albay Servet Bilgin de, "Türk ordusunu zafiyete uğrattınız. Türk ordusuna kumpas kuranlar bunun hesabını verecektir. Türk milletine ihanet ettiniz, bunun hesabını vereceksiniz. Bizim 3 yılımızı çaldılar, kimin hakkı var. Paralel örgüt Türk milletine ihanet, hakaret ettiniz. Bu yanınıza kalmaz. Bunun hesabını teker teker vereceksiniz" dedi.

Tahliye edilen Kurmay Albay Önder Çelebi ise, "Tutsaklığımızın başladığı ilk günden beri masumuz. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Gururluyuz hala dimdik ayaktayız. Mücadele bundan sonra da devam edecek. Herkese teşekkür ediyorum desteklerinden dolayı. Onların destekleri bu zulmün sona ermesini destekledi. Umudum bize yapılan zulmün Türk gençlerine, Türk vatanseverlerine uygulanmaması" diye konuştu.İHA

Şirinyer Askeri Cezaevinde'nde tahliyeler

Balyoz davası hükümlülerine tahliye kararının ardından İzmir'de 9 muvazzaf asker cezaevinden çıktı.

Anadolu Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tüm sanıklara tahliye kararı vermesinin ardından Şirinyer Askeri Cezaevinde tutulan Balyoz hükümlüsü 9 muvazzaf askerin tahliyesi gerçekleşti. Tahliyesine karar verilen bir muvazzaf askerin ise yargılandığı başka davadan dolayı cezaevinde tutulmaya devam edileceği öğrenildi. Mahkeme kararını öğrenen tutukluların yakınları Şirinyer'deki Merkez Komutanlığı'na gitti.CHN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber