Özürlülere müjde!.. Üst yaş sınırı uygulaması kaldırılıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2006 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan Başbakanlık genelgesinde, kamu kuruluşlarına özürlü alımında üst yaş sınırı tespit edilmesi uygulamasının kaldırıldığı bildirildi.

Başbakanlık tarafından yayınlanan genelgede, 2004/28 sayılı genelgeyle 2005 yılının Özürlülerin İstihdam Yılı olarak ilan edildiği hatırlatıldı. Buna karşın 2005 yılı boyunca Devlet Personel Başkanlığı'na gönderilen özürlü personel alımına ilişkin sınav duyuruları incelendiğinde, kamu kurum ve kuruluşlarınca istihdamı zorunlu özürlü personel kontenjanlarının doldurulması ve alınacak özürlülerin yaş sınırının azami düzeyde tespit edilmesi hususlarına uyulmasında gerekli duyarlılığın gösterilmediğinin anlaşıldığı kaydedildi.

Özürlü personelin istihdamında yaş sınırından doğan mağduriyetin ortadan kaldırılması ve memur alımına ilişkin uygulamada birliğin sağlanabilmesi bakımından, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa ekli 1, 2 ve 4 sayılı cetvellerde yer alan kurumlar, döner sermayeli kuruluşlar, kanunlarla kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birliklerle bunlara bağlı müessese, işletme ve döner sermayeli kuruluşlarla 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre Devlet memuru istihdam eden diğer kamu kuruluşlarından ilgili mevzuatında özel hüküm bulunmayanların, özürlü alımı amacıyla tahsis edecekleri memur kadroları için üst yaş sınırı tespit edilmeyeceği açıklandı. 2004/28 sayılı Başbakanlık genelgesinin üst yaş sınırını düzenleyen 11. fıkrasının yürürlükten kaldırıldığı bildirilirken söz konusu genelgenin diğer hükümlerinin yerine getirilmesi hususunda ise gereken hassasiyet ve sorumluluğun gösterileceği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber