İş yerine silahlı saldırı: 3 ölü

- Bir grup Türk bayrağı asılı iş yerine tabancayla ateş açtı. İş yerinden karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2014 20:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İş yerine silahlı saldırı: 3 ölü

Gaziantep'te Türk bayrağı asılı bir iş yerine bir grup tarafından silahla saldırdı. Olayda 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre bir grup, IŞİD bahanesiyle günlerdir izinsiz gösteri yapılan Cengiz Topel Mahallesi Şanlıdere Caddesi üzerinde Türk bayrağı asılı bir cep telefonu dükkanına tabancayla ateş açtı. Saldırıya iş yerinden karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı.

Olayda işyeri sahibi Ferdi Polat (32), arkadaşları Halil Bayraktar (31) ve Mehmet Kalkan (44) hayatını kaybederken, saldırıyı gerçekleştirdikleri öne sürülen Mehmet T, Halil B, Kenan M. ve Hasan O. yaralandı.

Yaralılar, Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Hayatını kaybedenlerin yakınları, tabutun cenaze aracına konulduğu sırada sinir krizi geçirdi. Cenazeler, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Polis, işyerinde ve şüphelilere ait olduğu iddia edilen işyeri önündeki otomobilde inceleme yaptı. Saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Saldırının alacak/verecek meselesi yüzünden meydana geldiği bildirildi

Gaziantep'te 3 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırının alacak/verecek konusu üzerine meydana geldiği açıklandı.

Vali Erdal Ata, yaptığı yazılı açıklamada Cengiz Topel Mahallesi'nde bir cep telefonu dükkanında yaşanan silahlı saldırıya ilişkin şu ifadelere yer verdi:"

"İki grup arasında karşılıklı tehdit ve alacak verecek konusu üzerine meydana gelen 'karşılıklı ateşli silahla adam öldürme ve yaralama' olayında F.P, M.K ve H.B olay yerinde hayatını kaybetmiştir. H.O ve M.Y av tüfeğiyle ateş edilmesi sonucu hayati tehlike arz edecek şekilde, M.D isimli şahıs ise hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. Olay yerinde bir 7.65 milimetre tabanca, 6 adet 9 milimetre boş kovan elde edilmiştir."

Ata, olayın adli vaka olduğunu, olaya karışan H.O, M.Y ve M.D'nin tedavilerinin devam ettiğini, firari şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber