Rotasyon, 8 yıllık öğretmene uygulanacak

Milli Eğitim Bakanlığının, atama ve yer değiştirme yönetmeliği taslağını yayınlamasıyla birlikte, öğretmenlere getirilecek olan rotasyondaki süre de belli oldu

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Ekim 2014 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rotasyon, 8 yıllık öğretmene uygulanacak

MEB, torba kanunda yer alan düzenlemeyle, öğretmenlere rotasyon uygulaması getirmek için yasal alt yapıyı oluşturmuştu.

Bakanlık, yayımladığı atama ve yer değiştirme taslağında, rotasyon süresini 8 yıl olarak düşündüğünü göstermiş oldu. Tabi bu maddenin taslak olduğunu, gelen görüşler doğrultusunda Bakanlığın süreyi daha az veya daha çok belirleyebileceğini gözönünde bulundurmak gerekiyor.

Bakanlığın yayımladığı taslağa göre, bu süreye yöneticilik süreleri dahil olmayacak. Ancak, yıllık izin, hastalık izni, aylıksız izin gibi fiilen yapılmayan öğretmenlik görevleri dahil edilecek.

Önemli bir kural olarak da şu belirlenmiştir: Eğer o il içinde öğretmenin branşında açık yok ise, o branş öğretmenleri için o ilde rotasyon yapılmayacak, ertelenecektir.

TASLAK BU YIL YÜRÜRLÜĞE KONULURSA NE OLUR?

Taslak 2014-2015 eğitim öğretim yılı içinde yürürlüğe konulursa, 2014-2015 eğitim öğretim yılının sonunda MEB duyuruya çıkacak ve 8 yılını dolduranlardan tercih alınacaktır. Tercihleri alınanlar (25 tercih var) aynı ildeki başka bir okula hizmet puanı üstünlüğüne göre atanacaktır. Tercih yapmayanlar ile tercihlerine atanamayanlar, aynı okuldaki görev süresi en fazla olandan başlamak üzere, alanlarında ihtiyaç bulunan okullara re2sen yerleştirilecektir.

İŞTE TASLAKTA YER ALAN O MADDE

Öğretmenlerin aynı eğitim kurumunda azami çalışma süresi

MADDE 35- (1) Öğretmenler, aynı eğitim kurumunda en fazla toplam sekiz yıl görev yapabilir. Aynı eğitim kurumunda toplam sekiz yıl görev yapan öğretmenlerin atamaları, yapılacak duyuru üzerine bu sürenin dolduğu tarihin içinde bulunduğu ders yılının sona erdiği tarihten itibaren en fazla iki ay içinde aynı ilde alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri doğrultusunda hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır. Tercihlerine atanamayanlar ile tercih yapmayanların atamaları ise aynı eğitim kurumundaki görev süresi en fazla olandan başlamak üzere alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına resen yapılır.

(2) Aynı eğitim kurumunda toplam sekiz yıllık görev süresini ders yılının dışında tamamlayan öğretmenlerin atamaları, sekiz yıllık görev süresini doldurdukları tarihi takip eden ders yılının sona erdiği tarih itibarıyla yapılır.

(3) Kadrolarının bulunduğu il içindeki eğitim kurumlarında alanlarında norm kadro açığı bulunmayan öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri, aynı kapsamdaki bir sonraki atama dönemine kadar ertelenir.

(4) Sekiz yıllık görev süresinin hesabına; aynı eğitim kurumunda ikinci görev kapsamında yönetici olarak geçen görev süreleri hariç olmak üzere, yıllık izin, hastalık izni, aylıksız izin, vekalet, geçici görev ve benzeri nedenlerle fiilen yapılmayan öğretmenlik görevleri de dahil edilir.

(5) Adı değişen, dönüşen veya birleştirilen eğitim kurumlarında geçen sürelerin tamamı sekiz yıllık görev süresinin hesabında dikkate alınır.

(6) Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan eğitim kurumlarında görev yapanlar hariç olmak üzere, alanı sınıf öğretmeni olan öğretmenlerden ara sınıflarda görev yapmakta iken aynı eğitim kurumunda sekiz yıllık görev süresini dolduranların başka eğitim kurumuna atamaları, aynı öğrencilerle devam etmeleri şartıyla 4'üncü sınıfı okuttukları ders yılının sona erdiği tarih itibarıyla yapılır.

(7) Bu maddeye göre yapılacak atamalarda, öğretmenlere en fazla 25 eğitim kurumu tercih etme hakkı verilir.

(8) Duyuruda; alanlar itibarıyla boş öğretmen kadroları, bu madde kapsamında ataması yapılacaklardan boşalacak muhtemel öğretmen kadroları, başvurunun yapılma şekli, başvuru yeri ve süresi ile diğer hususlara yer verilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber