İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretmenlerin mutabık kaldığı konular

MEB, tesadüfi örnekleme yoluyla 7 bölgeden seçilen öğretmen, müdür, müdür yardımcıları ile atama ve yer değiştirme yönetmeliğini görüştü.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Kasım 2014 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmenlerin mutabık kaldığı konular

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 Ekim tarihinde, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmelik taslağını yayımladı. Tıklayınız.

MEB bürokratlarının ajanslara yansıyan demeçlerine göre, taslağa yönelik olarak, 2 binin üzerinde görüş ve öneri geldi. Tıklayınız.

Bakanlık; internet sitesi üzerinden aldığı görüş, öneri ve sendikaların taleplerine ek olarak ilk defa eğitim paydaşlarıyla özel bir toplantı yaptı.

Kayseri'de, 1 ve 2 Kasım tarihlerinde, İLSİS'ten tesadüfi örnekleme yoluyla seçilen 50'si öğretmen, müdür, müdür yardımcısı, şube müdürü, il/ilçe milli eğitim müdürüyle toplanıldı. Öğretmenlerin seçiminde, branşlarının farklı olmasına, rotasyona tabi olan ve olmayan öğretmenlerden her iki grubun da toplantıda temsil edilmesine dikkat edildi.

Toplantıya katılan öğretmenlerden edindiğimiz bilgilere göre, eğitim paydaşlarının üzerinde mutabık kaldığı konular şu şekildedir:

1- Taslakta yer alan 40 yaş düzenlemesi yeterlidir. Yaş sınırı daha fazla yükseltilmemelidir.

2- Rotasyondaki süre 8 veya 12 yıl olabilir. Bu konuda öğretmenlerin yüzde 50'si 8 yıl derken kalan diğer yarısı rotasyondaki sürenin 12 yıl olmasını istemiştir. Rotasyonun ilçeyle sınırlı kalması konusunda mutabakat oluşmuştur.

3- Fen liseleri ile , Sosyal bilimler liselerine hizmet puanıyla değil sınavla öğretmen ataması yapılmalıdır

4- Eşi özel sektörde çalışan öğretmenlerin eş durumundan nakli için aranan 3 yıl şartındaki "kesintisiz" düzenlemesi esnetilmelidir

5- İlk defa atanan öğretmenler, atandıkları yerde minimum 4 yıl boyunca görev yapmalıdır

6- Yüksek lisans ve doktoraya hizmet puanı verilmesi yerinde bir uygulama olarak kabul edilmiş ancak verilen puanların biraz azaltılması istenilmiştir.

7- Doktoradan dolayı öğrenim özrü imkanı istenilmiştir.

8- Becayişin ilk atamada olamasa da, iller arası ve özür durumlarında olabilmesi istenilmiştir.

9- MEB'in ilk kez öğretmenlerle bu şekilde aracısız olarak toplanıp görüş ve önerilerini alması çok yerinde bulundu ve bu türden toplantıların devamı istendi.

Yukarıda yer alan 9 adet konu, toplantıya katılan eğitim paydaşlarının üzerinde mutabık kaldığı konulardır. MEB yetkilileri, üzerinde mutabık kalınan bu konuları tek tek not etmiştir. Bunlardan ne kadarının hayata geçirileceğini, taslak yayınlandığında görebileceğiz.

MEB Atama ve Yer Değiştirme Taslağı10 gün içerisinde yönetmeliğimiz netleşir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber