Eski HSYK üyelerinin görev yerleri belirlenecek

HSYK'da isimleri paralel yapı tartışmalarıyla gündeme gelen isimler, yeni dönemde etkin görev alamayınca, İstanbul'da görevlendirme talep etti. Kurul bugün 2010'de adli ve idari yargıdan HSYK'ya seçilenlerin yeni görev yerlerini belirleyecek

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 05 Kasım 2014 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eski HSYK üyelerinin görev yerleri belirlenecek

OSMAN ÖZGAN

Hakimler ve Sacvılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Kurulu bugün ikinci toplantısını yapacak. Genel Kurul, eski üyelerden 8 ismin görev yerlerini belirleyecek. HSYK'ya Yargıtay ve Danıştay'dan gelen üyeler buralardaki görevlerine geri dönecek. İlk derece adli ve idari yargıdan HSYK'ya seçilen isimler ise bildirdikleri 3 tercihten birine atanacak.

GÖREV YERLERİ BUGÜN BELLİ OLACAK

Yargıtay, Danıştay, Adalet Akademisi, ilk derece adli ve idari yargıdan gelen ve Cumhurbaşkanı tarafından atanan üyeler ile şekillenen HSYK, ikinci toplantısını bugün yapacak. 27 Ekim'de göreve başlayan yeni HSYK, eski üyelerin görev yapacağı yerleri belirleyecek. Halil Koç, Ahmet Berberoğlu ve Rasim Aytin HSYK'ya yeniden seçilmişti. Bu üyelerin dışındaki isimlerin bir kısmı Yargıtay ve Danıştay'daki görevlerine geri dönecek. İlk derece adli ve idari yargıdan gelen isimler ise bildirdikleri 3 tercihten birine atanacak.

DİLEKÇELERİNİ SUNDULAR

2010 yılında adli ve idari yargıdan HSYK'ya seçilen İbrahim Okur, Teoman Gökçe, Nesibe Özer, Ahmet Kaya, İsmail Aydın, Ömer Köroğlu, Hüseyin Serter, Resul Yıldırım atanmak istedikleri 3 tercihe ilişkin dilekçelerini yeni HSYK Genel Kurulu'na sundu. Genel Kurul, eski üyelerin taleplerini bugün yapacağı toplantıda ele alacak ve 8 eski üye 3 tercihten birine atanacak. Bu isimlerden İbrahim Okur, Nesibe Özer ve Resul Yıldırım'ın İstanbul'da, Ahmet Kaya, İsmail Aydın, Ömer Köroğlu, Hüseyin Serter'in Ankara'da, Teoman Gökçe'nin ise Yargıtay'da görevlendirilmeyi talep ettiği ifade ediliyor.

YARGITAY VE DANIŞTAY'A DÖNECEK ÜYELER

Öte yandan, eski üyelerden Zeynep Nilgün Hacımahmutoğlu, Ahmet Karayiğit ve Ulvi Yüksel Yargıtay'dan, Ziya Özcan ve Zeynep Kavlak ise Danıştay'dan HSYK'ya seçilmişti. Söz konusu isimler Yargıtay ve Danıştay'daki görevlerine geri dönecek. Bu arada eski HSYK Başkanvekili ve 3. Daire Başkanı Ahmet Hamsici'nin ise Ankara'da avukatlık bürosu açacağı yargı kulislerinde konuşuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber