Danıştay'dan Görevde Yükselmeye İlişkin Karar

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliğine Dair Yönetmeliğinde, "Aylıktan Kesme" ve "Kademe İlermesinin Durdurulması" cezalarını alanların, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına katılamayacakları düzenlenmişti. Bu düzenlemenin iptali için Büro Emekçileri Sendikası (BES) tarafından açılan dava, sendika lehine sonuçlanmıştır. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Temmuz 2006 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği

BES tarafından Danıştay 2. Dairesinde 2005/3124 Esas Sayılı Dosyasında, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliğine Dair Yönetmeliğin 6. Maddesinin (c ) bendi 7. maddesinin 3. bendi 2 ve 4 fıkraları ile 8. maddenin (b ) bendinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle dava açılmış, Danıştay 2. Dairesi 17.03. 2006 tarihinde verdiği kararla adı geçen maddelerin yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir.

Bu kararla,

Yönetmeliğin 6. maddesinin c bendindeki ?657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125. maddesinin ( C ) ve /veya ( D ) bentlerine göre disiplin cezası almamış olması,?

7. maddenin 3. ve 4. bentlerindeki ?............Avukat, Eğitim Uzmanı, Uzman, Araştırmacı, Muhasebeci, Mühendis ve Şef unvanlı kadrolarda görev yapmış olmak,? ile ?Avukat, Eğitim Uzmanı, Uzman, Araştırmacı, Muhasebeci, Mühendis ve Şef unvanlı kadrolarda görev yapmış olanların Kurumda ayrı ayrı veya toplam sekiz (8) yıl bu görevlerde bulunmak ve onbeş (15) yıl hizmeti bulunmak,?

8.maddenin b bendindeki ?657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125. maddesinin ( C ) ve /veya ( D ) bentlerine göre disiplin cezası almamış olması,?

maddelerinin yürütmesi durdurulmuştur.

Bu kararla, Avukat, Eğitim Uzmanı, Uzman, Araştırmacı, Muhasebeci, Mühendis ve Şef unvanlı kadrolarda görev yapanların Şube Müdürlüğü baypas edilerek sınavsız il müdür yardımcısı kadrolarına atanmalarının önü kesilmiştir.

Diğer taraftan, BES tarafından, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Görevde Yükselme Yönetmeliğine karşı açılan yürütmeyi durdurma istemli dava da sonuçlanmış olup, Danıştay, Yönetmeliğin 6 (c ) ve 8 (b) maddelerinde düzenlenen disiplin cezası almama koşulu için yürütmenin durdurulmasına karar verilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber