Gümrük yönetmeliğinde değişiklik yürürlüğe girdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2006 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümrük yönetmeliğinin antrepo rejimiyle ilgili bölümünde yeni düzenlemelere gidildi. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında "Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Yönetmelikle eşyanın antrepo rejimi altında kalış süresini düzenleyen maddede ek düzenleme yapıldı. Buna göre, serbest dolaşıma giriş rejimine tabi tutularak serbest dolaşıma giren eşya, gümrük işlemlerinin bitirilmesinden sonra ancak bu yönetmeliğin ortak depolamaya ilişkin 295. ve dökme gelen sıvılara ilişkin 311. maddede belirtilen kayıt ve şartlar altında antrepoda kalabilecek.

Yönetmeliğin dökme gelen sıvılara ilişkin 311. maddesinin beşinci fıkrasının (e) bendinde yapılan değişikliğe göre de tankta bulunan serbest dolaşıma girmiş eşyanın, gümrük işlemlerinin bitirilmesini müteakip derhal antrepodan çıkarılmasına başlanacak ve çıkarılacak miktara bağlı olarak en fazla beş gün içinde bu işlem tamamlanacak. Daha önceki düzenlemede sadece tankta bulunan serbest dolaşıma girmiş eşyanın, bir an evvel çekileceği belirtilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber