TBMM'de şef olarak görev yapan memurun, personel lojmanlarının 48 milyar 172 milyon liralık yakıt parasını zimmetine geçirdiği ortaya çıktı.

Haber Giriş : 15 Şubat 2004 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'de şef olarak görev yapan memurun, personel lojmanlarının 48 milyar 172 milyon liralık yakıt parasını zimmetine geçirdiği ortaya çıktı.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, CHP Çanakkale Milletvekili İsmail Özay'ın yazılı soru önergesini yanıtlarken, olayla ilgili bilgi verdi. Arınç, TBMM Sosyal Hizmetler Müdürlüğü emrinde şef olarak görev yapan ve TBMM personel lojmanlarında yönetici olarak görevlendirilerek 7 Ekim 2002 tarihinde bu görevine başlayan Kamil Hatipoğlu'nun personel lojmanlarının yakıt giderlerini karşılamak üzere personelin aylıklarından kesilerek banka hesabına yatırılan gelir gider hesabında açık bulunduğunu bildirdi.

Arınç, ayrıca Hatipoğlu'nun Ziraat Bankasının TBMM şubesindeki hesabına ilişkin bir koçan çekten yedi adedini kaybettiğinin de soruşturma sonucu tespit edildiğini açıkladı. Arınç, bu kişi hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Yasası ve TBMM Memurları Disiplin yönetmeliği hükümleri doğrultusunda yapılan disiplin soruşturması sonucunda, "Devlet memurluğundan çıkarma" cezası önerildiğini, konunun TBMM Yüksek Disiplin Kurulu'nda görüşüldüğünü kaydetti.

Arınç, konu ile ilgili inceleme raporunun Ankara Cumhuriyet Başsacılığına gönderildiğini, hakkında verilecek yargı kararı doğrultusunda gerekli işlemin yapılacağını bildirdi.Arınç, Hatipoğlu'nun 27 Ekim 2003 tarihinden itibaren özürsüz ve mazeretsiz olarak görevine gelmediğinden, görevinden çekilmiş sayıldığını da belirtti.

 Bu olaydan sonra Başkanlığının, TBMM Personel lojmanlarının gelir gider hesaplarının takibinin lojman sakinlerinden oluşturulan bir yönetim tarafından yürütülmesini sağladığını anlatan Arınç, ayrıca TBMM personel lojmanlarına ilişkin yönetmelikte de gerekli düzenlemelerin yapılması için çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber