Adalet Sarayı'nda x-ray cihazına takılan eşyalar sergilendi

İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nda x-ray cihazlarına takılan kesici ve delici aletler adliyenin içinde sergilendi, ele geçirilen eşyalar görenleri şaşkına çevirdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Ocak 2015 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adalet Sarayı'nda x-ray cihazına takılan eşyalar sergilendi

Damla Güler

Her gün binlerce kişinin çeşitli sebeplerle gittiği İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nda dün ilginç bir sergi vardı... Özel güvenlik görevlilerinin yaptıkları aramalarda ve x-ray cihazlarına takılan kesici, delici ve sakıncalı eşyalar adliyenin içinde sergilendi. Serginin açılışını İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu kurdele keserek yaptı. Sergiyi başsavcı vekilleri ve hakimlerle birlikte gezen Salihoğlu'nun yaptığı espriler gülüşmelere neden oldu.

'Adam kesen kemer'

Kemer tokasına gizlenmiş şekildeki çakıyı gören Başsavcı Salihoğlu, "Adam kesen kemer" diyerek espri yaptı. Ele geçirildiği belirtilen sopayı gören Salihoğlu, "Bu üzerinde geliyor adliyeye, bunu ne yapacak? Bunu neresinde adliyeye getiriyor?" demesi gülüşmelere yol açtı.

Gözlük ve telefonlar

Sergilenen eşyalar arasında, yakalanmayıp bulunanlar da vardı. Sahipleri bilinmeyen gözlükler, saatler, telefonlar, ayakkabılar ile bir fotoğraf tarayıcısı da çoğunluğu kesici ve delici olan aletler arasında sergilendi.

Açılışın ardından konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, "2 bin 500 civarında kesici delici alet, diğerleriyle beraber 2 bin 700'e yakın eşya ele geçmiş. Biz bunları daha önce yaptığımız gibi belli bir müddet sonra mahkeme kararıyla müsadere edeceğiz. Bu da bize ne kadar dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor. İnşallah bundan sonra böyle sergi yapmayız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber