Elenen vergi müfettişlerine şartlı 2. sınav hakkı

Vergi Denetim Kurulu, elenen vergi müfettişlerine ikinci bir sınav hakkı daha verecek ama

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Şubat 2015 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elenen vergi müfettişlerine şartlı 2. sınav hakkı

Elenen vergi müfettiş yardımcılarının 2. bir hak verilmeden memur olarak atanmasını bugüne dek 4 kez haber yaptık.

Memurlar.net'te yer alan haberler şu şekildedir:

7 Nisn 2014-2. hak verilmeyen vergi müfettiş yardımcıları memur yapılıyor

6 Ağustos 2014- Elenen vergi müfettiş yardımcıları VHKİ olarak atandı

20 Ekim 2014- 130 vergi müfettiş yardımcısı daha elendi

20 Aralık 2014- Elenen vergi müfettiş yardımcıları hala bekliyor

Tüm bu çağrılar sonrasında, Maliye Bakanlığı bir adım atmaya karar verdi. 13 Şubat'ta Anadolu Ajansına servis edilen haberde şu detaylar yer aldı:

"Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaklaşık 3 yıllık eğitim sürecinin ardından yeterlilik sınavını geçemeyen 199 vergi müfettiş yardımcısına ikinci şans verilmesini onayladı."

Bu haber sonrasında, taslak da ortaya çıktı. Bize ulaşan taslağa göre, VDK yönetmeliğine eklenecek geçici madde şu şekildedir:

"Geçici Madde 6- Kurul tarafından yapılan yeterlik sınavlarında başarılı olamayan veya özürsüz olarak bu sınavlara girmeyenlerden halen Bakanlık kadrolarında görev yapanlara bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren en az bir yıl daha çalışmak ve bu donemde performans değerlendirmesine göre başarılı olmak şartıyla bir defaya mahsus olmak üzere ikinci sınav hakki verilir.

İkinci sınav hakkından yararlanmak isteyenlerin bu yönetmelikte belirtilen şartların yanı sıra dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri ve kanun yollarına başvurmamaları şarttır"

Ancak bu hakkın belirli şartlara bağlanması ilk kez olmaktadır. 28 Şubat 2009 tarihli mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan 5838 sayılı Kanunun Geçici 4'üncü maddesi ile benzer bir hak verilmişti ve bu hak verilirken, herhangi bir şart öngörülmemişti. (http://www.memurlar.net/haber/133204/)

Elenen vergi müfettiş yardımcıları, 2. sınav hakkın bu şekilde bir sınırlamaya tabi tutulmadan verilmesini talep etmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber