CHP milletvekili kürsüye gaz bombası ile çıktı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasına gaz bombası ile geldi. Moroğlu, CHP'li milletvekillerinin üzerine son kullanma tarihi geçmiş gaz bombası atıldığını iddia etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2015 21:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
CHP milletvekili kürsüye gaz bombası ile çıktı

CHP, polisin orantısız güç kullanımının nedenlerinin araştırılması amacıyla verilen araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisini TBMM Genel Kurulu'na getirdi.

Öneri lehinde, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu konuştu. TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, konuşmak için kürsüye elinde kutu ile gelen Moroğlu'na, "Bize hediye mi getiriyorsunuz?" diye takıldı.

Moroğlu, TBMM Başkanlığı'na 3 bin 192 araştırma önergesi sunulduğunu, sadece 10'u hakkında araştırma komisyonu kurulduğunu belirtti.

Kutunun içinden çıkardığı gaz bombasını gösteren Moroğlu, gaz bombalarının son kullanma tarihinden sonra kullanılmaması gerektiğini söyledi. Moroğlu, sokakta artan şiddetin, artık Meclis'te milletvekillerine uygulanmaya başlandığını iddia etti.

Moroğlu, iç güvenlik paketini eleştirerek, "İktidar bu güne kadar tehlikeli idi ama bugünden sonra çok daha tehlikeli olacak. Ama 7 Haziran'da, tıpkı bu bombada olduğu gibi sizin de son kullanma tarihiniz bitiyor. Bu tarihten sonra kullanılmaya başlanırsa ölümdür, zulümdür" dedi.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın kendilerine söz vermediğini ileri sürerek, "Lütfen bu Meclis'i adaletli yönetin. Sırrı Süreyya Önder'e iki kez, bazı milletvekillerine de söz verdiniz ama bize vermediniz. MHP'ye söz vermemek için gayret gösteriyorsunuz" diye konuştu.

HDP Grubunun, partilerine yönelik saldırı iddialarının araştırılması önergesinin gündeme alınması önerisi de reddedildi.

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Ege Üniversitesinde bir öğrencinin ölümü, onlarca öğrencinin yaralanmasıyla başlayıp sokağa yansıyan gerilim ve gerginliklerin yanında HDP'nin il, ilçe örgütlerinin de saldırıya maruz kaldığını söyledi.

"Öncelikle İçişleri Bakanımızın devreye girmemesini, her türlü hukuk dışı saldırıları hoş gören bir yaklaşım içerisinde olmasını kınıyorum" ifadesini kullanan Çelik, "Meclisin, her zaman olduğu gibi, önceliklerini, bir kısım pragmatist ve fırsatçı davranışlara hizmet edecek yasalara, kanunlara veriyor olması kabul edilmezdir" dedi.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, "Grup önerisinde yer alan, 'HDP'ye yönelik sistematik saldırıların olduğu ve bunun sorumlusunun da AK Parti hükümetinin olduğu' ifadesine katılmamız mümkün değildir. Ancak bu saldırıların kimler tarafından yapıldığı, sorumlularının bulunup adliyeye teslimi tabii ki hükümetimizin görev alanındadır" diye konuştu.

Ercoşkun, İçişleri Bakanlığı'nın bu konuda gereken önlemleri aldığını, almaya da devam ettiğini söyledi.

Grup önerilerinin ardından "İç Güvenlik Paketi"nin görüşmelerine geçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber