CHP'li belediye 140 müfettişle mi denetleniyor?

Uslu, şöyle dedi: "Şunu söylemek lazım ki bu bir denetleme değil, soruşturmadır. Denetlemeler 3 yılda bir yapılmaktadır ve sadece belediyelere değil tüm kamu kurumlarına yapılır.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2015 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'li belediye 140 müfettişle mi denetleniyor?

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Aydın Milletvekili adayı Zeynep Karahan Uslu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun, belediyelerine denetim için 1 yılda 140 müfettiş gönderildiği yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı verilerine göre Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne 1 yıl içerisinde gönderilen müfettiş sayısının, 2014 yılında 11, 2015 yılında ise 3 olmak üzere toplam 14 olduğunu belirtti.

Müfettiş sayısının 10 katıyla ifade edilmesine anlam veremediklerini dile getiren Uslu, "Burada gerçek verilerle konuşmak lazım. Dolayısıyla 14 olan rakam bugün medyadan gördüğümüz kadarıyla, 140 diye ifade edildi. Bu durumda ya belediye başkanı 10'la çarptı, ya da kendisine bürokratları yanlış bilgi verdi" dedi.

CHP'li başkandan müfettiş tepkisi: Yeter artık!

"Bu bir denetleme değil, soruşturmadır"

Kamu kurumlarına yönelik denetlemelerin 3 yılda bir yapıldığını, bahsedilen incelemenin denetim değil soruşturma olduğunu da kaydeden Uslu, belediyeye yönelik "taciz" iddialarının da gerçekle bağdaşmadığını savundu.

Uslu, şöyle dedi:

"Şunu söylemek lazım ki bu bir denetleme değil, soruşturmadır. Denetlemeler 3 yılda bir yapılmaktadır ve sadece belediyelere değil tüm kamu kurumlarına yapılır. Soruşturmalar ise başvuru neticesinde gerçekleşmektedir. Cumhuriyet Savcılığı tarafından İçişleri Bakanlığı'na intikal ettirilen bu soruşturmalardan sonra da karara itiraz hakkı vardır. Dolayısıyla bahse konu olan şekilde herhangi bir taciz olmadığı gibi verilen bilgi de bütünüyle yanlıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber