İşte 5 kişinin ölümüne neden olan sürücünün cezası!

KASTAMONU'da geçen 8 Mart günü, alkollü kullandığı otomobille şerit ihlali yapıp, karşıdan gelen otomobille çarpışan ve içindeki 5 kişinin ölümüne neden olan sürücü 27 yaşındaki Muammer Ceylan, tutuklu yargılandığı davada 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Mayıs 2015 12:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
İşte 5 kişinin ölümüne neden olan sürücünün cezası!

Kastamonu'nun Araç İlçesi'nde meydana gelen kazada, Muammer Ceylan yönetimindeki 37 PV 211 plakalı otomobil, iddiaya göre sürücüsünün şerit ihlali yapması sonucu karşı yönden gelen Aydın Karaahmetoğlu yönetimindeki 37 KC 639 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada Aydın Karaahmetoğlu, yanında bulunan eşi Melek Karaahmetoğlu, Hadime Boynukısa ve Ali Boynukısa olay yerinde, Boynukısa çiftinin 16 aylık çocukları Elif Nur Boynukısa da kaldırıldığı Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Yaralı kurtulan ve 1.64 promil alkollü olduğu saptanan diğer sürücü Muammer Ceylan, hastanedeki tedavisinin ardından tutuklandı. Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan tutuklu yargılanan Ceylan, karar duruşmasına cezaevinden 'Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi' ile katıldı.

ALKOLLÜYDÜM AMA SARHOŞ DEĞİLDİM

Son sözü sorulan Muammer Ceylan, "Kaza gecesi alkollüydüm ama sarhoş değildim. Bu olaydan dolayı vicdan azabı çekiyorum. Karşı otomobilin ışığı gözümü aldı ve bu yüzden kaza yaptım" dedi.

Mahkeme heyeti, olayda asli ve tek kusurlu olduğu kanaatine vardığı sürücü Ceylan'a 15 yıl hapis cezası verdi. Sürücünün ayrıca 3 yıl süre ile ehliyetine el konulması kararlaştırıldı.

Gürkan YILMAZ/KASTAMONU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber