Memur Sen Başkanı Ne Yapıyor?

"Memur Sen Başkanı Ne Yapıyor?" sorusunu ilk gün ziyaretçilerimizle paylaşmak istiyorduk. Ama acele edilmemesi ve bir gün beklenilmesinin uygun olacağına karar vermiştik. Hükümetin memurlara yüzde 25 zam vereceği bilgisine ulaştıklarını belirten, daha sonra bu bilgi üzerinden yüzde 25'lik zammın beklentilerini karşıladığını açıklayan Aksu ne yapmaya çalışıyordu? Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ağustos 2006 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm memurlar Pazartesi günü heyecan verici bir açıklamayla karşılaştı. Memur Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Aksu, hükümetin memura yüzde 25 zam vermeyi plandığı bilgisine ulaştıklarını açıklamıştı. Aksu bu açıklamayı hem TV'de, toplu görüşme çadırında hem de toplu görüşmenin üçüncü toplantısı öncesinde yinelemişti.

Sayın Aksu'nun, bir haber ajansının dahi yapmayacağı belki sansasyon yaratmayı hedefleyen bir gazeteci tarafından yapılabilecek nitelikteki açıklamasının gerçekle bir ilişkisinin bulunmadığı, toplu görüşmelerin üçüncü toplantısında ortaya çıkmış oldu. Hükümet, konfederasyon temsilcilerine 2007 yılı için orta vadeli planda yer alan rakamı önermişti. Oysaki, Aksu yüzde 25'lik zam teklifinin toplu görüşmelerin üçüncü toplantısında gündeme geleceğini belirtmişti.

Memur-Sen, diğer iki konfederasyon farklı olarak görüşmelere oturduğunda en düşük memur zammının 1450 YTL olmasını istiyordu. Bu konfederasyonlar arasındaki en yüksek rakam idi. Ancak üçüncü görüşmelerde Aksu bu teklifi hemen 1000 YTL'ye indirdi.

Memurlar.net olarak, Sayın Aksu'nun, büyük bir konferasyonu komik ve gülünç duruma düşürmesinin nedenlerini açıklamasını talep ediyoruz.

Türkiye'nin üçüncü büyük konfederasyonu olan Memur-Sen Genel Başkanının memurların haklarının korunması konusunda daha ciddi olması en büyük dileğimizdir.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber