MEB'den atölye ve laboratuvar şefliklerine ilişkin açıklama

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Temmuz 2015 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB'den atölye ve laboratuvar şefliklerine ilişkin açıklama

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNİN DİKKATİNE

(MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM OKUL VE KURUMLARI ALAN/BÖLÜM, ATÖLYE VE LABORATUVAR ŞEFLİKLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA)

İlgi : a) 28/01/2009 tarihli ve 325 sayılı Makam Onayı ile Yürürlüğe konulan "Milli Eğitim Bakanlığına

Bağlı Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumları Alan/Bölüm, Atölye ve Laboratuvar

Şefliklerine İlişkin Yönerge"

b) 24.06.2015 tarihli ve 62045208/20/6526948 sayılı Makam Onayı ile Yürürlüğe konulan "Milli

Eğitim Bakanlığına Bağlı Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumları Alan/Bölüm, Atölye ve

Laboratuvar Şefliklerine İlişkin Yönerge."

c) MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 25.06.2015 tarihli ve 62054208-10.04-

E.6587650 sayılı yazısı.

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şefliklerine ilişkin ilgi (a) Makam Onayı eki Yönerge yürürlükten kaldırılmış ve yerine ilgi (b) Makam Onayı eki Yönerge uygulamaya konulmuş olup, bu durum ilgi (c) yazı ile tüm Valiliklere duyurulmuştur.

İlgi (b) Makam Onayı ile yürürlüğe konulan "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumları Alan/Bölüm, Atölye ve Laboratuvar Şefliklerine İlişkin Yönergenin uygulanmasında okul ve kurumlarımız arasında birlik sağlanması açısından aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1. Yönergenin "Mevcut şefler" başlığı altındaki Geçici 1 inci maddesinin 1 inci fıkrası gereğince; Yönergenin onay tarihi olan 24.06.2015 itibariyle bulundukları eğitim kurumunda (4) yıllık süreyi dolduran alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerinin görevi sona ermiştir. Bu nedenle, bulundukları eğitim kurumunda (4) yıllık süreyi dolduran şeflerin bu görevlerine devam edip etmeyeceği ile ilgili değerlendirmenin yapılarak, göreve devam etmesi uygun görülenler hakkında Yönergenin 9 uncu maddesi hükmüne göre Valilik onayının alınması gerekmektedir.

2. Bulundukları eğitim kurumunda (4) yıllık süreyi dolduran ancak aynı unvanla (alan/bölüm veya atölye/laboratuvar şefliğinde) 8 yıllık süreyi doldurmayan şefler yeniden görevlendirilebilecektir.

3. Aynı eğitim kurumunda aynı unvanla sekiz (8) yılını tamamlayan şeflerin görevi sona erdirilecektir. Ancak, alanda hiç öğretmen bulunmaması halinde bu alanda belirtilen şartları taşıyan öğretmen göreve başlayıncaya kadar şeflik görevi devam edecektir.

4. Aynı eğitim kurumunda (8) yıllık süreyi dolduran alan/bölüm şefleri atölye/laboratuvar şefliğine, atölye/laboratuvar şefleri de alan/bölüm şefliğine görevlendirilebilecektir.

5. Yönergenin Geçici 1 inci maddesinin 2 nci fıkrası gereğince; 24.06.2015 tarihi itibariyle bulundukları eğitim kurumunda dört (4) yıllık süreyi dolduran alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şefleri, yerlerine şef görevlendirilmesi yapılıncaya kadar görevlerine devam edeceklerdir.

6. Boşalan şeflikler için yapılacak yeni görevlendirmeler, Yönergenin 9 uncu maddesinin 8 inci fıkrasında belirtilen süre içerisinde yapılacaktır.

Ayrıca söz konusu Yönerge, Temmuz 2015 tarihli ve 2694 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanmış olup, Yönergeye Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü web sayfasından da (http://mtegm.meb.gov.tr) ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinizi ve alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şeflikleri ile ilgili iş ve işlemlerin, ilgi (b) Yönerge ve yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde yürütülmesi hususunda gerekli titizliğin gösterilmesi, konunun iliniz dahilindeki tüm mesleki ve teknik eğitim kurumlarına duyurulması hususunda gereği rica olunur.

MEB MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM

GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber