Eğitim Bir-Sen: Hükümet, YÖK'ü bir an önce kaldırmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2006 07:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ''Bazıları YÖK'ü arka bahçesi olarak görerek sahip çıkıyor. Hükümet, YÖK'ü bir an önce kaldırmalı'' dedi.

Gündoğdu, sendikanın Osmaniye Şubesi Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, YÖK ve yöneticilerinin kanun ve yönetmelik tanımadığını iddia etti.

YÖK yöneticilerinin kendilerini her şeyin üstünde sandığını savunan Gündoğdu, ''Yurt dışına giden öğrencilere denklik vermiyor. Başörtülü öğrencileri üniversiteye almıyor. YÖK bunları yaparken ne hikmetse kimse sesini çıkarmıyor. Hükümet, YÖK'ü bir an önce kaldırmalı'' diye konuştu.

Gündoğdu, CHP'nin de YÖK'e sahip çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

''Bazıları YÖK'ü arka bahçesi olarak görerek sahip çıkıyor. CHP, YÖK'ü kollayarak ne yapmaya çalışıyor anlamıyoruz. Hükümetin bir an önce bu kuruma haddini bildirmesi gerekiyor'' ifadesini kullandı.

Lübnan'a asker gönderilmesi konusuna da değinen Gündoğdu, konuşmasına şöyle devam etti:

''Elbette Müslüman bir ülke olarak Müslüman kardeşlerimizin yanında yer alacağız. O topraklarda tarihi bir bağımız var. Ancak oraya asker gönderirken ne amaçla gönderdiğimiz önemli. Askerimiz Lübnanlı ve Filistinli kardeşlerimize değil de İsrail'e yardım için gitmişse buna üzülürüz ve tepkimizi de sert bir şekilde dile getiririz.'' Gündoğdu, kamu çalışanları olarak ülkede söz sahibi olmak istediklerini, memurlara grev hakkı tanıyan toplu sözleşme yasasının bir an önce çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber