Laborant ve Veteriner Önlisans Mezunları Yazısı İllere Gönderildi

Yükseköğretim Genel Kurulu, Hazirana ayında aldığı bir kararla, daha önce Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programının, sağlık çalışanları için Mesleki Bir Üst Öğrenim sayılmayacağı hususundaki görüşünü değiştirmişti. YÖK ayrıca Hacettepe Üniversitesi Sağlık İdaresi Yüksekokul mezunlarının Sağlık Bilimleri Lisansiyeri ile Sağlık Hizmetleri veya Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıfında sayılmalarının uygun olmayacağına karar vermişti. Söz konusu yazılar Bakanlık tarafından illere gönderilmiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Eylül 2006 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

...... VALİLİĞİNE
İl Sağlık Müdürlüğüne

İlgi: a) YÖK Başkanlığının 22.08.2006 tarihli ve 2749-19140 sayılı yazıları.
b) YÖK  Başkanlığının 08.06.2006 tarihli ve 1780-12256 sayılı yazıları.
 

Bilindiği üzere, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programının sağlık çalışanları için Mesleki Bir Üst Öğrenim sayılmayacağı hususundaki Yüksek Öğretim Genel Kurulunun 03.02.2006 tarihli kararının Bakanlığımıza intikali üzerine, söz konusu karar doğrultusunda işlem yapılması istenilmişti.

Ancak, bu kez YÖK Başkanlığınca Bakanlığımıza da gönderilen ilgi (a) yazıda, konunun yeniden görüşüldüğü ve sonuçta söz konusu YÖK Genel Kurul Kararının iptaline ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programının sağlık çalışanları için Mesleki Bir Üst Öğrenim sayılmasına karar verildiği bildirilmiştir.

Yine, YÖK Başkanlığınca Bakanlığımıza da gönderilen ilgi (b) yazıda, Yüksek Öğretim Genel Kurulunun 26.05.2006 tarihli kararı ile Hacettepe Üniversitesi Sağlık İdaresi Yüksekokul mezunlarının Sağlık Bilimleri Lisansiyeri ile Sağlık Hizmetleri veya Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıfında sayılmalarının uygun olmayacağına karar verildiği bildirilmiştir.

Bilgilerinizi ve bundan sonra işlemlerin birer sureti ekte sunulan ilgi (a) ve ilgi (b) yazılar doğrultusunda yürütülmesi hususunda gereğini rica ederim.

Uzm. Dr. Orhan F. GÜMRÜKÇÜOĞLU
Bakan a:
Müsteşar Yardımcısı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber