Bakan Şahin:Memurun alım gücü arttı, tek maaşla buzdolabı-TV alınıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Eylül 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, kamu çalışanlarının yeni zamla alım gücünün düşürülmediğini savundu. Şahin, "Biz gelmeden, iki-üç maaşıyla buzdolabı, televizyon alabilen memur şimdi bir maaşla bunları alabiliyorsa demek ki alım gücü düşmemiştir, artmıştır" diye konuştu.

HÜKÜMETİN önceki gün açıkladığı kamu maaş zammı ile alım gücünün zayıflamadığını, aksine güçlendiğini savunan Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, örnek olarak "buzdolabı ve televizyonu" gösterdi. Buzdolabı, televizyon almak için eskiden iki-üç maaş gerektiğini söyleyen Bakan Şahin, memurun şimdi bunları bir maaşıyla alabildiğini dile getirdi.

ALIM GÜCÜ ARTMIŞTIR:

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün iftar yemeğinden sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Şahin, Bakanlar Kurulu'nda alınan kamu çalışanlarının maaşlarıyla ilgili kararı değerlendirdi. Şahin, "Önemli olan bizim dönemimizde kamu çalışanlarının alım gücünün düşürülmemiş olmasıdır" dedi."Alım gücü düşmemiştir artmıştır" diyen Şahin, bu konuda şunları söyledi: "Biz gelmeden 2-3 maaşıyla buzdolabı, televizyon alabilen memur şimdi bir maaşla bunları alabiliyorsa demek ki alım gücü düşmemiştir, artmıştır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber