Kurumun görevleri 4'üncü maddede belirtilmiştir. Buna göre kurum, ulusal meslekî yeterlilik sistemine dair planlamanın yapılması, meslek standartlarının belirlenmesi, bunun için YÖK ve MEB'le işbirliği yapılması, teknik ve mesleki alanlarda ulusal yeterlik esaslarının belirlenmesi gibi görevleri yerine getirecektir. Tabiplik, diş hekimliği, hemşirelik, ebelik, eczacılık, veterinerlik, mühendislik ve mimarlık meslekleri ile en az lisans düzeyinde öğrenimi gerektiren ve mesleğe giriş şartları kanunla düzenlenmiş olan meslekler bu Kanun kapsamı dışındadır.
Kurumda; Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı ve Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı olmak üzere iki ana hizmet birimi, Hukuk Müşavirliği ve İdarî ve Malî İşler Dairesi Başkanlığı olmak üzere de iki yardımcı hizmet birimi kurulmuştur.
Kurum hizmetleri iş mevzuatı hükümlerine göre istihdam edilen uzman yardımcısı, uzman ve diğer personel eliyle yürütülecek olup, Başkan, yönetici personel ve diğer personelin ücret, malî ve sosyal hakları; bakanlık genel müdürüne yapılan ödemeleri aşmamak kaydıyla, Yönetim Kurulunun kararı ve Genel Kurulun onayı ile belirlenecektir.
Kanunun tam metnini ulaşmak için
tıklayınız.