Emniyet personeline Arapça dil eğitimi

Mersin'de emniyet personellerine yönelik, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak kente gelen Suriyelilerle daha sağlıklı iletişim kurabilmeleri için Arapça dil eğitimi verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2015 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet personeline Arapça dil eğitimi

Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEÜSEM) ile Mersin İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde ve Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) desteğiyle yürütülen, 'Arapça Dil Eğitimi Projesi'ne katılarak eğitim alan emniyet personeline sertifikaları törenle verildi.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Mersin Vali Vekili Ömer Eru, mültecilere yardımcı olmanın önemine ve gerekliliğine dikkat çekerek, Mersin'in bu konuda diğer illere göre duyarlı olduğunu söyledi.

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise 'Arapça Dil Eğitimi Projesi'nin, önemli bir sorunun çözülmesini sağlayan bir gereksinim olduğunu belirtti. Üniversite olarak bu projede yer almanın gurur verici olduğunu söyleyen Çamsarı, ayrıca yakın zaman içinde üniversitede Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün eğitime başlayacağının müjdesini verdi.

İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ'da, eğitimin hiç önemini kaybetmeyecek bir unsur olduğunun altını çizerek, özellikle dil eğitiminin gerekliliğine dikkat çekti. Baştuğ, alınan bu dil eğitiminin, günlük hayatın sorunlarını çözmede bile yararlı olacağını düşündüğünü ifade etti.

Arapça Dil Eğitimi Projesi'nde yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade eden MEÜSEM Müdürü Prof. Dr. Ali Havare, toplamda 24 emniyet personeline hizmet verdiklerini belirterek eğitim içeriği, eğitim ortamı ve eğitmen ile ilgili yapılan anket sonuçlarının kendileri için gurur verici olduğunu söyledi.

Mezitli İlçe Emniyet Müdürü ve Proje Sorumlusu Kılıç Aslan, savaş nedeniyle Mersin'e gelen Suriyeli mültecilerle iletişim kurmayı sağlayan proje sayesinde yaşanan iletişim sorununun çözüldüğünü belirtti.

Konuşmaların ardından çeşitli şube müdürlüklerinden eğitime katılıp başarılı olanlara sertifikaları verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber