İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bin 670 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atandı

Başbakan Davutoğlu'nun katılımıyla düzenlenen kura töreninde, bin 670 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuda istihdam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2015 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bin 670 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atandı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı kura töreniyle bin 670 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuda istihdam edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca bir otelde şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarının istihdamına ilişkin kura töreni gerçekleştirildi.

Törenin açılışında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, programdan önce Diyarbakır'da şehit edilen polis memuru Ahmet Kabukçu'nun cenaze törenine katıldıklarını belirterek, törende bir kez daha milletin vakur haline ve ayakta dururken gösterdiği güce şahit olduklarını anlattı.

Düzenlenen programla medeniyetin bahşettiği bütün değerlerin gereğini tekrar ispatını ortaya koymaya çalıştıklarını ifade eden Soylu, "58. hükümetten bugüne kadar, biz ülkemizin zenginliği, özgürlüğü, ayakta kalabilmesi ve yarınlara güçlü gidebilmesinin mücadelesini ortaya koymaya çalışıyoruz. Bir taraftan hükümetimiz büyük bir gayret, büyük bir mücadele ortaya koyuyor ve dünyanın en büyük 10 devleti olma hedefine doğru ilerliyor. Bir taraftan da aziz milletimiz bu coğrafya üzerinde oynanan oyunlara devletimizle birlikte göğüs germeye çalışıyor. Sosyal hukuk devletinin gereğini yerine getirmek için büyük bir çaba sarf etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Soylu, sabah düzenlenen programla bin 950 engelli vatandaşın kamuda istihdamının sağladığını da anımsatarak, engellilerin istihdamının AK Parti hükümetlerinin ortaya koyduğu politikaların en önemli tezahürlerinden biri olduğuna dikkati çekti.

Programa katılan engelli vatandaşların mutluluğunun gözlerinden okunduğunu ifade eden Soylu, "Uygulanan politikalar sayesinde devletimizin kendilerini kucaklamasından dolayı bu vatandaşlarımızın şükran ve minneti var. Burada da bin 670 şehit yakını, gazi ve gazi yakını ile elim kazalarda kaybettiklerimizin yakınlarıyla birlikte yeni bir başlangıcın içerindeyiz" dedi.

- "Hizmetlerin hem takipçisiyiz hem de sonuna kadar arkasındayız"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da program öncesinde Diyarbakır'da şehit düşen polis Ahmet Kabukçu'nun cenaze törenine katıldığını belirtti.

Bakan Ramazanoğlu, şehit Kabukçu'nun eşinin "Çok uzun zamandır her gün evden çıkarken akşam sanki dönmeyecekmiş gibi vedalaşıp, helalleşip çıkıyordu. Ben her seferinde, 'niye bunu söylüyorsun' diyordum. O da, 'ben her saniyemde şehit olmaya hazırım, sen de hazır ol' diyordu. Dün o haberi aldığım zaman içimden bir şey koptu gitti, her ne kadar bana hazır ol demesine rağmen ben o hazır olmayı hep öteliyormuşum. Şimdi bu gördüklerim rüyamı" sözleriyle duygularını ifade ettiğini aktardı.

Sonrasında gözyaşlarına hakim olamadıklarını anlatan Ramazanoğlu, şehidin kızı Zeynep'in, "Teyze, şehit olmak demek babamın bu yeni görevi gereği hiç gelmemesi mi demek" sorusuna karşılık, "Zeynep'e verecek cevabım, evet o artık Allah'ın yanına gitti, Rabbimizle beraber. Ama gelip gelemeyeceği konusunda bir şey diyemedim" dedi.

Ramazanoğlu, bunların herkesin kalbine, içine dokunan taraflar olduğunu belirtti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun terör ve teröristlerle ilgili konularla iradesini sıfır toleransla ortaya koyduğunu vurgulayan Ramazanoğlu, "Biz de hükümette kendilerinin görevli ekibi olarak talimatları doğrultusunda bu hizmetlerin hem takipçisiyiz, hem de sonuna kadar arkasındayız" diye konuştu.

Türkiye ve Türk Milleti'nin kadim bir kültürden geldiğini kaydeden Bakan Ramazanoğlu, bu güç karşısında hiç kimsenin duramayacağını herkesin bildiğini aktardı.


Gerçekleştirilen kura neticesinde hak sahipleri arasında bulunan toplam 1670 kişinin; 752'si "memur", 895'i "hizmetli" ve 23'ü de "sürekli işçi" kadrolarına atanmaya hak kazanmış olup; hak sahipleri kura sonucunu http://euygulama.dpb.gov.tr/DPB_WEB/SorguSehitGaziAtama.aspx adresinden öğrenebileceklerdir.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber