Denizsiz ülkenin deniz bakanı Mehdi Eker'i şüphelendirdi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 13 Ekim 2006 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Somali Heyeti, Tarım Bakanı Mehdi Eker'i titizlendirdi. Burkina Faso'nun Deniz Bakanı randevu isteyince Eker, Dışişleri'ne ?Denizsiz ülkenin deniz bakanı var mı? diye sordu

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın ?Somali Merkez Bankası Başkanıyız? diyen kişiler tarafından dolandırılmasının ardından denize kıyısı olmayan Burkina Faso'nun Deniz Bakanı'nın randevu talebi, Tarım Bakanlığı'nda paniğe yol açtı. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Burkina Faso heyeti ile Dışişleri Bakanlığı'ndan teyit aldıktan sonra görüştü. Eker'in randevu öncesinde haritayı açıp ülkeyi aradığı, bulamayınca panik olduğu Ankara kulislerinde önceki günün konusu oldu. Burkina Faso Tarım, Su ve Deniz Kaynakları Bakanı Salif Diallo ise, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, ?Ülkemin denize kıyısı yok ama deniz ve su ürünleri çok önemlidir? dedi.

Bakan Diallo, gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine Tarım Bakanı Mehdi Eker'i ülkesine davet ederek şüpheleri gidermek istedi.

PAMUK TİCARETİ TALEBİ

Görüşmede Diallo, Türk ürünlerini Fransa aracılığı ile aldıklarını ancak bundan sonra Türkiye ile direk ticaret yapmak istediklerini belirterek, ?Afrika'nın en büyük pamuk üreticisi ülke biziz. Hem pamuk üreticisi hem de pamuk ithalatçısı olan Türkiye'ye pamuk satmak istiyoruz. Bunun karşılığında da Türkiye'den işlenmiş tarım ürünleri ve tarım aletleri almak istiyoruz: Bu ziyaretimden Bakanlar Kurulu'nun tüm üyelerinin ve benim tek ümidim Türkiye ile pamuk alanında ciddi, sürekli bir işbirliği yapmaktır? diye konuştu. Eker'in verdiği bilgiye göre, iki ülke arasındaki ticaret hacmi 4.2 milyon dolar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber