Sağlıkçılar dertli: Doğuda çalışıyoruz diye kız vermiyorlar

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 10 Kasım 2006 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'nda görevli sözleşmeli personel en çok tayin haklarının olmamasından şikayetçi. Türk-Sağlık-Sen'in sözleşmeli personelin sorunlarını tespit etmek için yaptığı anket çalışması ilginç sorunları ortaya çıkardı.

Bazı çalışanlar, 'doğuda çalışıyorsun' diye kız verilmediğinden şikayetçi olurken bazıları da eşlerinden ayrı yaşamaktan, çocuklarını görememekten dert yandı. Bir personel de boşanma davasına şahit olarak Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ı çağırdı. Sözleşmeli sağlıkçılar, farklı bir ilde yaşamak zorunda olduğu için çocuk yapamamaktan da şikayetçi.

Türk-Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yapılan anket ile çok sayıda sıkıntının ortaya çıktığını ifade etti. Kahveci, "Sitemize gelen mesajlara göre sözleşmeli personelin birçoğu ailesinden ayrı yaşamak zorunda kalıyor, boşananlar var, evlenemeyenler var. Sözleşmeli personeller eğitimlerine devam edemiyor, iş güvencesinden yoksun hizmet veriyor." dedi.

Sözleşmeli personelin sendika üyesi olamadığı için birçok haktan yoksun kaldığını kaydeden Kahveci, sözleşme ile personel istihdam edilmesini şöyle değerlendirdi: "Ayrıca sağlık alanında farklı statüde personel istihdam edilerek, sağlık çalışanları arasında parçalı bir yapı oluşturulmak suretiyle çalışma birliği ve huzuru baltalanmaktadır."

Sözleşmeli personelin anket sorularına verdiği cevaplar:

Konya: Sn. Recep Akdağ acaba mahkemede şahit olur mu? Karımla boşanacak seviyeye geldim de ayrılıktan.

Hakkari: Hakkari'de 2,5 yıldır görev yapmaktayım. Sevdiğim kızın babası doğuda çalıştığım ve 'çakılı' olduğumdan dolayı kızını vermiyor. Böyle giderse hiç evlenemeyeceğim. Lütfen artık bizleri anlayın.

Şırnak: Ben 2,5 yıldır Şırnak'tayım. Eşimin bu yıl tayini çıktı ve ben eş durumu ataması olmadığı için gidemiyorum. Hani aile bütünlüğü nerede kaldı? Geleceğe dair plan yapamıyoruz. Afedersiniz çocuk bile yapamıyoruz. Lütfen artık sesimizi duyurun: Birçok arkadaşım boşandı.

Tunceli: Bir yıldır ailemden uzak, zor şartlarda çalışıyorum. Nişanlıyım; ama evlenemiyorum; çünkü nişanlım serbest çalışıyor ve tüm sözleşmeli arkadaşlarım gibi eş durumuyla tayin hakkımızı nakil hakkımızı verecek bir kanun bekliyoruz, beklemekten yorulduk. Bu şekilde çalışmak bizleri yıpratıyor, bir an önce çözüm bulunsun.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber