Müdür yetkili öğretmen görevlendirilmesinde çelişki

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Mart 2016 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müdür yetkili öğretmen görevlendirilmesinde çelişki

26.07.2014 Tarihli ve 29072 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Müdür yetkili öğretmen" başlıklı 42. maddesinde; "(1) Bağımsız müdürlüğü bulunmayan ilkokullarda sınıf öğretmenlerinden biri müdür yetkili öğretmen olarak görevlendirilir. Müdür yetkili öğretmen, müdürün görev, yetki ve sorumluluklarını üstlenir." hükümleri bulunmaktadır.

06.10.2015 Tarihli ve 29494 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğinin "Müdür yetkili öğretmenliğe görevlendirme" başlıklı 30. maddesinde; "(1) Müdür norm kadrosu bulunmayan eğitim kurumlarında görev yapmak üzere, o eğitim kurumunda görevli öğretmenler arasından, öğretmenlik görevi yanında yönetim hizmetlerini de yürütmek üzere, il milli eğitim müdürünün teklifi üzerine vali tarafından müdür yetkili öğretmen görevlendirilir." hükümleri bulunmaktadır.

Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde müdür yetkili olarak görevlendirilecek öğretmen sınıf öğretmeni olması gerektiğini belirttir iken öneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik eğitim kurumunda görevli öğretmenler arasından müdür yetkili öğretmen görevlendirilir demektedir.

Milli Eğitim bakanlığınca bu çelişkin giderilmesi gerekmektedir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber