Mesai saatleri sonrasında yapılan yetiştirme kursu ek dersleri gece ücreti üzerinden ödenecek

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Mart 2016 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mesai saatleri sonrasında yapılan yetiştirme kursu ek dersleri gece ücreti üzerinden ödenecek

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yazısı üzerine, destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alan öğretmenlerin ek dersleri için 28/10/2015 tarih ve l1033602 sayılı yazısı ile 15 maddelik bir açıklama yaptı.

Takviye kurslarında görevli öğretmenlerin ek dersleri

Bu açıklamanın 13 .maddesindeki; "13- Ders ücreti karşılığı görevlendirilen bir öğretmenin Saat 18:00'den sonra veya hafta sonlarında görev yapması durumunda ücreti gece ücreti üzerinden ödenebilir mi?

Bu kapsamda ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilenlere, hafta içi saat 18.00'dan sonra, cumartesi ve pazar günleri ile yarıyıl ve yaz tatillerinde okuttukları dersler için ödenecek ek ders ücretinin, gece öğretimi için öngörülen gösterge (150) üzerinden belirlenmesi uygun olacaktır." açıklamalarına göre yetiştirme kurslarında görevli öğretmenlere mesai saatleri sonrasındaki bu görevlerine karşılık ek dersleri gece öğretimi için öngörülen gösterge (150) üzerinden ödenecektir. Fakat bu konuda KBS sistemin uygun olmadığı da belirtilmektedir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber