İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Geçici görevlendirilenlerin ilave eğitim öğretim tazminatı sorunlu

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Mart 2016 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Geçici görevlendirilenlerin ilave eğitim öğretim tazminatı sorunlu

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun ek geçici 9. maddesi kapsamına giren kurumlardan aylık alan Memurların Zam ve Tazminatlara ilişkin Yan Ödeme Kararnamesi 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar ile belirlenmiştir.

İlgi (a) daki Karar"ın ekli "III SAYILI CETVEL" inde "Diğer Tazminatlar" başlığı altında yer alan "A. Eğitim Öğretim Tazminatı" bölümü "II" kısmındaki açıklamalara göre mesleki ve teknik öğretim okul ve kurumlarına, atölye, laboratuar veya meslek dersleri öğretmeni olarak Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil Öğretmen unvanlı kadrolara atananlara, atandıkları branşa göre belirlenen oranlarda ilave Eğitim Öğretim Tazminatı ayrıca ödenmekte ve branşlarında fiilen derse girmeyenlere bu tazminat ödenmemektedir.

Branşı atölye, laboratuar veya meslek dersleri öğretmeni olanlar Norm kadro uygulamaları, okul/program kapanması, il/ilçe emri uygulamaları okul yöneticilerinin görevden alınarak il/ilçe emrine çekilmeleri sonucunda il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri kadrolarında bulunmaktadırlar.

Bu öğretmenlerimiz kadroları il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde bulunmasına rağmen geçici görev ile kendi branşlarında norm olmayan okullarda aylık ve ek ders karşılığı derslere girmektedirler.

Dolayısıyla branşı atölye, laboratuar veya meslek dersleri öğretmeni olup geçici görev ile kendi branşlarında norm olmayan okullarda aylık ve ek ders karşılığı derslere girenlere ilgi Karar"ın ekli "III SAYILI CETVEL" inde "Diğer Tazminatlar" başlığı altında yer alan "A. Eğitim Öğretim Tazminatı" bölümü "II" kısmındaki açıklamalara göre ilave Eğitim Öğretim Tazminatı ödenmesi gerektiği noktasında MEB tarafından genel bir yazının hazırlanarak, il milli eğitim müdürlüklerine gönderilmesi gerekmektedir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber