Gümrük, aday memurların zorunlu hizmet davalarını kaybediyor

Gümrük Bakanlığı, aday memurlukta geçen sürelerin, yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih öncesinde geçerli saymamaya yönelik işleminden dolayı, Bakanlığın yüzbinlerce liraya yakın dava masrafı ödemek zorunda kalacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Nisan 2016 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümrük, aday memurların zorunlu hizmet davalarını kaybediyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yer değiştirme yönetmeliğini 2015 yılında değiştirmişti. Memurlar.net olarak yapılan değişiklikleri aynı gün açıklamıştık.

En çok sorulan konulardan birisi aday memurlukta geçen sürelerin zorunlu hizmette sayılıp sayılmayacağı idi. Tıklayınız.

Bakanlık, aday memurlukta geçen sürelerin, yönetmeliğin Resmi Gazetede yayımlandığı tarih olan 26 Mart 2015 tarihinden itibaren sayılmasını kararlaştırmıştır.

Yönetmelikte, lehe olan bu düzenlemenin geçmişe yansıtılmayacağına dair bir hüküm bulunmamaktadır.

Bu çerçevede şuana kadar çok sayıda davanın açıldığı ve sonuçlanan neredeyse tüm davaların kazanıldığı belirtilmektedir. Ancak, Gümrük Bakanlığının, memurların lehine sonuçlanan davaları sadece davayı kazanana uyguladığı, diğer memurlar için ne uygulama ne de yönetmelik değişikliği yapmadığı, bu nedenle de her geçen gün dava açan sayısının arttığı ifade edilmektedir.

Kaybedilen dava sayısının 100 adet olması halinde, bakanlığın ödediği dava masrafı, ortalama 2 bin liradan, 200 bin lira olacaktır. Bu sayının 500 olması halinde ödenen dava masrafı 1 milyon lira olacaktır. Bakanlık Personel Daire Başkanlığının Devleti ne kadar zarara uğrattığı incelenmeli ve gereği yapılmalıdır

İŞTE İDARE MAHKEMESİNDE KAZANILAN DAVALARDAN BİR ÖRNEK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber