İstanbul'un günlük hareketliliği 28.5 milyon

Kadir Topbaş: Büyükşehirlerde şehir nüfusunun 3 katı hareketlilik oluyor. İstanbul'da günlük hareketlilik 28.5 milyon. Gelecekte 50 milyonlara erişecek

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 21 Nisan 2016 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'un günlük hareketliliği 28.5 milyon

Haliç Kongre Merkezi'ndeki "4. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı" nın açılışı (ICSG Istanbul 2016), Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın da katılımıyla gerçekleşti. Dünyadaki değişime paralel olarak, ülkelerin kendilerini yenileme arayışına girdiğini belirten Bakan Sarı, teknolojinin bu denli ilerlemesinde en büyük faktörün şehirler olduğunu anlattı.

Hem insan hayatını kolaylaştıran hem çevreyi verimli kullanan hem de sürdürülebilirlik ilkesini benimseyen projelerin hayata geçirilmeye başlandığını vurgulayan Sarı, "Akıllı binalar, akıllı şebekeler, akıllı şehirler de bu planın farklı birer parçası. Bu nedenle, iş gücünün daha verimli kullanıldığı, doğanın maksimumda korunduğu, çöpün dönüştürüldüğü, elektriğin doğal kaynaklarla üretilip yeniden kullanıldığı sistemler için hızla çalışıyoruz" dedi.

Doğayı koruyan yapılar yapmak ve çevre ve şehircilik gibi iki temel prensibin ayrılmaz bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Sarı, akıllı şebeke ve akıllı şehir sistemlerinin, geleceğin cevheri olduğunu dile getirdi.

ENERJİ İMKANLARI

İstanbul Valisi Vasip Şahin de insanoğlunun refah seviyesi arttıkça enerji, enerji arttıkça da refah seviyesinin arttığını belirtti. Şahin, "Gezegenimiz hala çok büyük enerji imkanlarına sahip. İnsanlığın gelişmesi için enerjiyi verimli şekilde kullanmak zorundayız. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak zorundayız" dedi.

AKILLI ALTYAPILAR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise yerleşim yerlerinde insanların tüm ihtiyaçlarını karşılamak için bilim ve teknolojinin çok iyi kullanılması gerektiğini söyledi.

Teknolojiyi kullanırken, çevreyi de düşünmek zorunda olduklarını anlatan Topbaş, "Çok daha aktif ve gezegeni düşünen çalışmalar yapmalıyız. Belediye olarak, teknolojiyi en iyi kullanan, akıllı altyapılar için çalışıyoruz. Teknoloji çok hızla değişiyor. Altyapıyı buna göre düzenlememiz gerekiyor. Bu konuda çok ciddi adımlar attık. Kentimizde bu sistemleri çok etkin şekilde kullanıyoruz. Büyük şehirlerde günlük hareketlilik çok artıyor. Bu yerlerde şehir nüfusunun 3 katı hareketlilik oluyor. İstanbul'da günlük hareketlilik 28.5 milyona erişti. Bu rakam gelecekte 50 milyonlara erişecek. Buna uygun sistemler kurmak, bu ihtiyaçları karşılamak zorundayız" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber