Samast'ın hatasıyla Ergenekon ertelendi

Dink'in katili Ogün Samast, cinayetten sonra doğru sokağa girmiş olsaydı ertesi gün Ergenekon operasyonu başlamış olacaktı. Ergenekon ise 6 ay sonra başladı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Mayıs 2016 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Samast'ın hatasıyla Ergenekon ertelendi

AKŞAM jandarma istihbaratçıların o gün katil Ogün Samast'ı neden takip ettiğinin detaylarına ulaştı. Plana göre jandarma istihbaraçılar Samast'ı cinayet sonrası kaçırıp ortadan kaybedeceklerdi. Dink cinayeti faili meçhul kalıp paralel yapı tarafından Ergenekon soruşturmasının startı verilecekti. Ancak Ogün Samast panikle yanlış sokağa sapınca plan bozuldu. Ergenekon 6 ay sonra başladı.

Samast izleniyordu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada AKŞAM'ın manşeti Türkiye'nin gündemine oturdu. Dink soruşturmasının seyrini değiştirecek 6 jandarma istihbaratçının Ogün Samast'ı cinayet öncesi ve sonrası izlediğinin ortaya çıkmasıyla ilgili yeni detaylar da cinayetin Ergenekon soruşturmasına zemin hazırlamak için paralel yapının kurgusu olduğuna işaret ediyor.Soruşturmada elde edilen bilgilere göre Ogün Samast'ı cinayet günü Şişli'de izleyen 1'i yüzbaşı 5'i astsubay 6 jandarma istihbaratçının hedefi de ortaya çıktı.

Paralel yapı devreye girdi

Jandarma istihbarat elemanları cinayeti işledikten sonra Samast'ın kaçış güzergahını tutup onu yakalayacaktı. Ardından Samast sırra kadem basacaktı. Plana göre Dink cinayeti faili meçhul kalacak ve Ergenekon soruşturmasının startı verilecekti. Ancak Ogün Samast panikleyip farklı istikamete doğru kaçınca plan bozuldu. Bunun üzerine Ogün Samast'ın İstanbul'da yakalanmasını istemeyen cinayet arkasındaki paralel yapı devreye girdi. Samast'ın kendi planı olan Samsun'a kaçmasına göz yumuldu. Ogün Samast'ı jandarma istihbaratçılar elinden kaçırmasaydı ortadan kaybedip cinateti fail meçhul bırakacak ardından da Ergenekon operasyonları start alacaktı.

Hayal'i arayıp 'takip ediliyorum' demişti

Ogün Samast yargılama sürecinde verdiği ifadesinde aslında kendisini takip eden jandarma istihbaratçıları işaret etmişti: "Şafak Sokak'ta 2 şahsın beni takip ettiğini ve sürekli olarak benimle hareket ettiklerini gördüm. Ankesörlü telefondan Yasin Hayal'i aradım, 'Abi beni takip edenler var, polis var sanki arkamda' dedim. Yasin de bilmiş ve kendinden emin bir şekilde bana, 'Olabilir, merak etme, onlar bizden' dedi. Bu dediğim takip yeri Akbank'ın yanıdır. Dolayısıyla Akbank'taki görüntülerle aslında bunların tespiti mümkündü. Fakat o zaman kamera görüntüleri silindiği için tespit edilemedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber