83 kişilik kadro için 1162 aday sınava girdi

MARDİN'in Midyat İlçesi'nde kaymakamlığın alacağı 83 bekçi için başvuran 3'ü kadın 1162 kişi, bugün sözlü ve fiziki sınava girdi. Oldukça heyecanlı olan adaylar, sonuçları merakla beklediklerini dile getirdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Mayıs 2016 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
83 kişilik kadro için 1162 aday sınava girdi

Midyat Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çarşı ve mahallelerde görevlendirilmek üzere alınacak 83 bekçi için başvuran 3'ü kadın 1162 aday, Bahçelievler Mahallesi'ndeki Aziz Önen Anadolu Lisesi'nde sözlü ve fiziki yeterlilik testine tabi tutuldu. Bekçi adaylarına Kaymakam Oğuzhan Bingöl başkanlığında, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salamaz, ilçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Ölmez, Midyat Polis Merkezi Amiri Habib Ekrem Atasever, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Sertaç Çelebi, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay ve Midyat Devlet Hastanesi Psikologu Osman Ataç'tan oluşan komisyon üyeleri tarafından çeşitli puanlar verildi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren okula gelen bekçi adayları sınava alınacakları anı büyük bir heyecanla bekledi. Polis tarafından yapılan üst aramasından sonra içeri alınan adaylara genel kültür ağırlıklı soruların sorulduğu öğrenildi. Bekçi adaylarından Bayram Tunç, "Ben de başvurdum. 35'inci sıradayım. Birazdan içeri gireceğim. Çok heyecanlıyım. İnşallah geçeriz. İhtiyaç sahibi olanlar inşallah kazanır. Bu işe layık olan, memleketimize faydası dokunacak kişiler kazanır inşallah" dedi. Metin Türkcan ise, "Şu anda 1162 rakibim var. İnanılmaz derecede heyecanlıyım. Allah izin verir de bekçi olabilirsek Midyat'ın güvenliğini sağlamak adına elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu söylemek isterim" dedi.

Sınav sonuçlarının Midyat Kaymakamlığı'nın resmin internet sitesinden açıklanacağı belirtildi.

Mehmet Halis İŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber