Kayıp 12 köylünün cansız bedenleri aranıyor

Diyarbakır'daki patlamada hayatını kaybeden 4 köylünün, PKK'nın 15 ton patlayıcı yüklü kamyonunu saklamadıkları için canlarından olduğu ortaya çıktı. Kayıp 12 kişiden ise sadece ayak parmağı ve kulak bulunabildi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 17 Mayıs 2016 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayıp 12 köylünün cansız bedenleri aranıyor

Selim Efe Erdem - istanbul

Terör örgütü PKK, Diyarbakır'da 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu kabullendi. Ancak 4kişinin ölümüne, 12'sinin kaybolmasına ve 23'ünün de yaralanmasına yol açan patlamada, suçu köylülere atarak, 'Onların açtığı ateş sonucu infilak etti" iddiasında bulundu. Tanışıklı Köyü Muhtarı Bayram Yaman, "Bu tamamen yalan" diyerek PKK'nın iddiasına sert tepki gösterdi. Üç çocuğu, kardeşi ve yeğenleriyle birlikte ailesinden 16 kişiyi kaybettiğini belirten Yaman, "Olay, teröristlerin bomba yüklü kamyonu köyde saklamak istemesiyle çıkmış. 12 kayıptan eser yok. Kiminin ayak parmağını, kiminin kulağını bulabildik sadece" diye konuştu.

PKK YİNE KIRSALA DÖNDÜ

Bölücü terör örgütü 1984'te başlattığı 'Kırsal-dağlık alanda pusu-karakol baskını' taktiğinden 31 yıl sonra vazgeçmişti. HDP'ye oy artışını kendine destek olarak düşünme yanlışına düşen PKK, kazdığı çukurların bulunduğu mahallelerde halk evlerini terk edince yalnız kaldı. Üstüne, güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda 6 binin üzerinde teröristin öldürülmesiyle PKK, şehirler savaşından vazgeçti. Kanlı terör örgütü şehirlerdeki dağ kadrosuna 'kırsala çekil' talimatı verdi.

13 MAYIS BİR MİLAT

Bölgenin nabzını tutan HAK-PAR Kurucu Başkanı İbrahim Güçlü, Diyarbakır'daki PKK eylemini köylülerinin canları pahasına engellemesinin bir milat olduğunu söyledi. Güçlü, "Bu olaydan sonra, PKK artık 'Halk üzerinde şiddet ve baskı' ile eylemlerini sürdüremeyebilir. Hendek ve özerklik sonrası, Kürtlerde yeni bir şuur oluştu. Güneydoğu halkı, PKK'nın eylemlerinin artık kendilerine zarar verdiğinin bilincinde. PKK'nın Kürtlere değil başkalarına hizmet ettiğini düşünüyorlar. Artık pasif duran halk PKK'ya karşı sesini yükseltiyor. Bağlar'da hendekleri ihbar eden halkta bunun sinyallerini görmüştük.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber