Türk ordusuna 3 yeni milli silah geliyor

Türk mühendis ve işçisi tarafından geliştirilen ve dünyadaki emsallerinden çok daha üstün özelliklere sahip 3 farklı tüfeğin seri üretimi için çalışmalarda sona gelindi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 21 Mayıs 2016 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk ordusuna 3 yeni milli silah geliyor

MPT-55 piyade tüfeği ve KNT-76 keskin nişancı tüfeğinin seri üretimine bu yıl, modern makineli tüfeğin seri üretimine ise gelecek yıl sonunda geçilmesi planlanıyor. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Silah Fabrikası Ar-Ge Müdürü Selim İyiiş, MPT-55 piyade tüfeğinin 5.56x45 milimetre kalibreye sahip olduğunu belirterek "MPT-55 piyade tüfeğinin iki modeli var. Birinci modelimiz 'Karabin' tipi kısa modelimiz. Bu modelimizin ağırlığı 2.9 kilo ve dakikada 750 atım sayısına ulaşıyor. 400 metre etkili menzile sahip" dedi. İyiiş, bu modelin uzun tipinin ise 3.2 kilogram ağırlığında olduğuna dikkati çekerek, "Etkili, hafif ve tutukluk yapmayan bir silah. Yıl sonunda seri imalata geçmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. İyiiş, diğer projelerinin ise tim, manga tipi keskin nişancı tüfeği olarak tabir ettikleri KNT-76 olduğunu anlattı. Tüfeğin 7.62x51 milimetre kalibreye sahip olduğunu belirten İyiiş, şunları kaydetti:

EN İYİ ALEV GİZLEYEN

"Bu tüfeğin en büyük özelliği 5 mermiden 4'ünü 100 metreden 1.5 santimetrenin içerisine atma kabiliyetine sahip olması. 4.6 kilogram. Bu yıl 570 adet sipariş geldi" dedi. Geliştirilen makineli tüfeğin ise ağırlığının 8 kilogram olduğuna dikkati çeken İyiiş, silahın iki hareketli sisteme sahip olduğunu aktardı. Bu sistemin dünyanın en az tutukluk yapan sistemi olduğunu vurgulayan İyiiş "Dakikada 750 atım yapıyor. Dünyanın en iyi alev gizleyenine sahip. Tasarım onay aşamasında. 2017'de üretime geçmeyi planlıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber