İtfaiye ve zabıta personeli için, 5. derece sınırlaması kalktı

22 Mayıs 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik" ile; itfaiye eri, itfaiye çavuşu, itfaiye amiri, zabıta amirlerindeki 5. derece sınırlaması uygulaması kaldırıldı. Böylece bu personelin derece ilerlemesinin önü açıldı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Mayıs 2016 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İtfaiye ve zabıta personeli için, 5. derece sınırlaması kalktı

22 Mayıs 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik"le; itfaiye eri, itfaiye çavuşu, itfaiye amiri, zabıta amirlerindeki 5. derece sınırlaması uygulaması kaldırıldı. Böylece bu personelin derece ilerlemesinin önü açıldı.

22 Mayıs 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeyle Belediyelerin norm kadro ilke ve standartlarına dair yönetmelik değiştirilmişti.

Sözkonusu bu değişiklik sırasında, itfaiye eri, itfaiye çavuşu, itfaiye amiri, zabıta amirleri kadrolarında çalışan personelin 5. dereceden daha yukarı derecelere (1-4) ilerlemesinin önündeki engel kaldırıldı.

Bu personel, kazanılmış hak aylık derecesi zaten ilerlediği için kadro derecesinin birinci dereceye kadar yükselmesi maaşta bir artış sağlamayacaktır. Ancak, kadro derecesinin yükselmesi, yeşil pasaporta hak kazanılmasını sağlayacaktır.

İŞTE BAZI PERSONELİN İLERLEYEBİLECEĞİ YENİ DERECELER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber