Rize-Artvin'de havalimanı sevinci

TÜRKİYEde deniz dolgusu ile inşa edilecek Rize- Artvin Havalimanı için Yüksek Planlama Kurulu kararının çıkması, Rizeliler'i sevindirdi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Haziran 2016 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rize-Artvin'de havalimanı sevinci

Kararın bir an önce hayata geçirilmesini ve yapım çalışmalarının başlatılmasını beklediklerini ifade eden Rizeliler, havalimanı projesi ile istihdam ve turizminde olumlu yönde gelişeceğine inandıklarını söyledi. Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, havalimanı projesinin bölgenin ve ülkenin en önemli projelerinden biri olduğunu belirtti.

BÖLGE CANLANIR

Havalimanı olmayan kenti ikinci lig takımına benzeten Karamehmetoğlu, "Bizim belki arsamız yok ama muhteşem bir doğamız var. Bu doğal güzellikleri ülke ve dünya insanı ile paylaşmak istiyoruz. Bunun en önemli alt yapılarından biri de havalimanı. Bölgemize çok şey katacak" diye konuştu.

TURİZMDE HIZLANMALI

12 ay turizmi hedefi olan Rizede havalimanının devreye girmesiyle turist sayısının üçe katlanmasını beklediklerini kaydeden Karamehmetoğlu, "Rize'yi turizmde geleceğe hazırlamamız gerekiyor. Devletimiz alt yapı eksikliklerini gideriyor. Bölgemizde 5 yıldızlı otellerin de tamamlanması ile Rize turizm cazibe merkezi olur" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber