İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretmenlere eş durumu uyarısı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Haziran 2016 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmenlere eş durumu uyarısı

Öğretmenlerin 2016 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerine ilişkin duyurusunun 19. maddesindeki; "19- Öğretmen eşlerden yalnızca birinin yer değiştirme şartlarını taşıması ve iller arasında atamasının yapılması halinde diğer eş, mazerete bağlı yer değiştirme döneminde aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir. İller arasında isteğe bağlı ataması yapılan eş, aynı atama döneminde ayrıldığı ile aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunamayacaktır." açıklamaları bulunmaktadır.

Bu açıklama; Öğretmen eşlerden her ikisinin de yer değiştirme şartlarını taşıması ve sadece birisinin başvuruda bulunarak iller arasında atamasının yapılması halinde diğer eş, mazerete bağlı yer değiştirme döneminde aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabilecek midir? sorusunu akla getirmektedir.

MEB sadece öğretmen eşlerden duyurunun 19. maddesinde açıkladığı durumda olanlara eş özrü başvurusu verdiğine göre aynı ilden bir başka ile gitmek isteyen öğretmen eşlerin her ikisi de şu an gitmek istedikleri ile, il dışı yer değiştirme başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

Yukarıda yer verdiğimiz şart her ikisi de aynı ilde olan öğretmen eşler için geçerlidir. Şu an farklı illerdeki öğretmen eşler için bu şart geçerli değildir.

Her ikisi de öğretmen olan eşlerden iller arası yer değiştirmede birisi atanıp, diğeri atanamayanlardan ataması yapılan öğretmenin ilişiğini kesmeyip bakanlıktan yapılacak olan açıklamayı beklemesi gerekmektedir.

Bu durum hakkında geçen yıl bakanlıktan yapılan açıklamaya şu şekildedir; "Farklı illere atanan eş öğretmenlerden ikisi de ilişik kesmeyecek birisi diğerinin atamasının yapıldığı ile eş özür durumu yer değiştirme başvurusunda bulunacaktır.

Yalnızca birisinin il dışı yer değiştirmesi gerçekleşen eş öğretmen ilişik kesmeyecek diğeri eşinin atandığı ile eş özür durumu yer değiştirme başvurusunda bulunacaktır.

Bu durumda olan tüm öğretmenler ilişiklerini kesmeye zorlanmayacaklardır.

Bu durumdaki öğretmenler il dışı yer değiştirmesi yapılan eşinin kararnamesi ile eş durumu özrü başvurusu yapacaktır."

İşte o e-Mail

Fakat eşi şu an başka bir ilde olan öğretmenlerin il dışı başvurusunda bulunup yer değiştirmesi çıkmadığı zaman özür durumuna başvurması şartı kılavuzda yer almamaktadır. Dolayısıyla bu durumdaki öğretmenlerin şu an il dışına başvurabileceği gibi başvurmayıp sadece özür durumu başvurusunda da bulunabilecektir.

Ahmet KANDEMİR

Eş durumunda önemli gelişme sorun çözüldü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber