Gebze bölgesinde 503 kişi hakkında işlem yapıldı

Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Kuyu: -"Gebze bölgesinde 503 kişi hakkında işlem yapıldı. Kararlı bir şekilde bu yapıya karşı mücadele ediyoruz. Tamamen temizlenene kadar bu çalışmaları kapsamlı bir şekilde sürdüreceğiz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2016 19:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Gebze bölgesinde 503 kişi hakkında işlem yapıldı

Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında 503 kişi hakkında işlem yapıldığını bildirdi.

Kuyu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gebze'de FETÖ darbe girişimine ilişkin operasyonların devam ettiğini belirtti.

FETÖ üyeleri temizlenene kadar mücadelenin süreceğini vurgulayan Kuyu, terör örgütünün darbe girişimine karşı 15 Temmuz gecesi Türk halkının meydanlara inerek kalkışmanın gereğini yaptığını ifade etti. Kuyu, Gebze Adliyesinin de hızla üzerine düşeni gerçekleştirdiğini anlattı.

FETÖ'nün öncelikle emniyet, askeriye, yargı içerisindeki tehlikeli silahlı unsurları hakkında çalışma yaptıklarını aktaran Kuyu, şunları söyledi:

"Yargıda Gebze Adliyesinde görevli 29 hakim ve savcı için işlem yaptık. 15'i tutuklandı, 11 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi, 3 kişi de firari durumda. Askeri ayağına yönelik öncelikle bize 15 Temmuz gecesi askeri hareketliliğin olmadığı yönünde bilgi gelmişti. Ancak darbe gecesi Turkcell Veri Merkezini basan jandarma personelinden 13'ü tutuklandı, 1 binbaşı ise firari durumda. Emniyet kanadında açığa alınan tüm emniyet mensupları hakkında işlem yürüttük. 21 komiser ve polis ilk etapta yakalandı. Daha sonra gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Kocaeli Adliyesine yönlendirildi. 14 polisin FETÖ'nün 'Bylock' programını kullandıkları tespit edilince tutuklandılar."

Kuyu, FETÖ'nün sivil ayağına yönelik de şu bilgileri verdi:

"Üniversite ayağında bu işe bulaştığı düşünülen Gebze Teknik Üniversitesinden 4 profesör, 2 doçent ve 3 araştırma görevlisi ile 6 personel hakkında da gerekli işlemler yapıldı. Ayrıca 20 diyanet görevlisi, 31 sağlık çalışanı, 7 memur ve hala soruşturmaları devam eden 9 adliye personeli hakkında işlemler yapıldı. Gebze bölgesinde 503 kişi hakkında işlem yapıldı. Kararlı bir şekilde bu yapıya karşı mücadele ediyoruz. Tamamen temizlenene kadar bu çalışmaları kapsamlı bir şekilde sürdüreceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber