Polise ek ödeme teklifi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2007 18:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu ve 43 milletvekili, Emniyet personeline ek ödeme yapılması amacıyla yasa teklifi hazırladı.

TBMM Başkanlığına sunulan teklif, Emniyet Teşkilatı Kanununa bir madde eklenmesini içeriyor. Teklif, Emniyet Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatında Emniyet hizmetleri sınıfında bulunan personele, en yüksek devlet memuru aylığının yüzde 200'ünü geçmemek üzere ek ödeme yapılmasını öngörüyor.

Ek ödemenin oranı ile esas ve usulleri, personelin görev yeri, çalışma şartları, unvanı, görevi, aylık derecesi gibi kriterler dikkate alınarak Maliye Bakanlığının uygun görüşü üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenmesini içeren teklife göre, bu ödemeden vergi alınmayacak ve kesinti yapılmayacak.

Teklifin gerekçesinde, polisin günde en az 12 saat çalıştığı, bazı yerlerde bu sürenin 14-16 saate çıktığı belirtilerek, diğer kamu kurumlarında fazla mesai için tatminkar ücret ödenirken polis memurlarına yaptıkları fazla mesai için ayda toplam 187 YTL verildiği kaydedildi.

Polis memurlarının taban maaşının 589 YTL olduğu ve yan ödemelerle 1400 YTL civarında maaş aldıkları ifade edilen gerekçede, ?Geçim sıkıntısı, kredi kartı borçları nedeniyle intihar eden polis sayısı hızla artmaktadır? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber