Valiler, Polislerin Yerini Hangi Halde Değiştirebilir?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Şubat 2007 00:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet hizmetleri sınıfında yer alan polislerin atama ve yer değiştirmeleri "Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine" göre yürütülmektedir. Bu yönetmeliğin 34'üncü maddesi, belirli şartların oluşması halinde, valilerin emirlerindeki teşkilat mensuplarının yerlerinin değiştirilmesini Bakanlığa teklif edebilecekleri hüküm altına alınmıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Yönetmeliğin 34'üncü maddesi, Valinin bu konudaki yetkisini sınırsız görmemiş; maddenin (a), (b) ve (e) bentlerinde yazılı hallerden dolayı yer değiştirilmesi istenen personelinin son sicilinin, Valinin belirtmiş olduğu duruma uygun olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini hüküm altına alınmıştır.

Bu duruma muhatap olan bir polis memuru, naklen atama işleminin iptalinin idare mahkemesinden talep etmiş, idare mahkemesi ise son siclin uyumlu olup olmadığının kontrolünü yapmadan, iptal istemini reddetmiştir. Temyizi görüşen Danıştay ise sadece bu gerekçeden dolayı idare mahkemesinin kararını bozmuştur.

Danıştay'ın kararına göre;
- Ahlaki ve yeterlik durumları itibariyle bulundukları yerde hizmete devam etmeleri sakıncalı görünenler,
- Uuzun süreli durdurma cezası almış olanlar,
- İcraatları nedeniyle görev bölgesinde normal hizmet görme imkanını kaybedenler,
hakkında Vali tarafından Bakanlığa, yer değiştirme önerisi yapılabileceği ancak, bu teklifin personelin son sicili ile uyumlu olma zorunluluğu olmalıdır. Bunun araştırmasını da bakanlık yapmalıdır.

Danıştay'ın kararı aşağıda yer almaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber