OHAL komisyonu 'pilot dava' usulüne başvurabilir

OHAL komisyonunun pilot dava usulüne başvurabileceği belirtiliyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Ocak 2017 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
OHAL komisyonu 'pilot dava' usulüne başvurabilir

Memurlar.net olarak geçtiğimiz gün yapmış olduğumuz haberde, 7 kişilik OHAL İnceleme Komisyonunun 100 bin dosyaya bakmasının zor olacağını belirtmiştik.

Haberde yer aldığı üzere, bu komisyonun bir sekretaryası olacak. Bu sekreteryanın kaç kişiden oluşacağına dair bir sınırlama bulunmuyor. Ayrıca, komisyon faaliyete geçtikten sonra bir çalışma usul ve esası belirleyecek. Bu usul ve esaslarda, yine haberde yer verildiği üzere, adli süreci devam edenlere yönelik bir bekletme kararı uygulanabilir.

Diğer taraftan, bir ziyaretçimiz, komisyonun çalışmasına yönelik olarak oldukça dikkat çekici bir bilgi vermiştir. Bu bilgiyi ziyareçilerimizin dikkatine sunuyoruz.

"Bu tip toplu uyuşmazlıklarda 'pilot dava' dediğimiz usule başvurulur. 100 bin kişi başvuracak ama bu 100 bin kişinin hepsinin olayı ayrı bir özellik arz etmiyor. Belli şekillerde FETÖ''yle ilişkilendirilmişler. İstisnalar olmakla birlikte her durum için belli ilke kararları verilir ve duruma göre dosyalar incelenir.

(Örneğin sadece bank asyada hesabı olanlar için bir ilke karar, bylock uygulamasını kullananlar için bir ilke karar, 17 -25 aralıktan sonra bank asya'ya para koyanlar için bir pilot karar vs )

Yani emsal oluşturulur buna göre bakılır "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber