Darbeciler şehit askeri de kandırmışlar

Şırnak'ta şehit düşen Antalyalı Uzman Çavuş Tuncay Arslan'ın (25), 15 Temmuz kalkışma gecesi darbeci askerler tarafından kandırıldığı, aynı gece polisin yaptığı yol kontrolünde ise gözaltına alınıp 'darbeci' suçlamasıyla tutuklandığı ortaya çıktı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Şubat 2017 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbeciler şehit askeri de kandırmışlar

'ÇOK ÜZÜLMÜŞTÜ'

Oğlunun yaşadıklarını anlatan şehit babası Celal Arslan, "Oğlum 15 Temmuz gecesi tutuklanıp cezaevine gönderildi. Tam 83 gün darbeci gibi içerde tutuldu

Kendisine vatan haini dendiği için çok üzgündü. Serbest bırakıldıktan sonra da uzun süre kendine gelemedi. İzin için Antalya'ya geldiğinde hapiste yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlatıyordu. Belki bu kadar içerlediği için Allah ona şehitlik mertebesini verdi" dedi.

ŞIRNAK'ın Cudi Dağı Herino Tepe bölgesinde yürütülen arazi arama-tarama faaliyeti sırasında PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcıyla 24 Kasım 2016 tarihinde şehit edilen Uzman Çavuş Tuncay Arslan'ın (25), 15 Temmuz kalkışma gecesi darbeci askerler tarafından "Operasyon var. Cizre'ye gideceğiz" diyerek kandırıldığı, aynı gece polisin yaptığı yol kontrolünde ise gözaltına alınıp 'darbeci' suçlamasıyla tutuklandığı ortaya çıktı.

'OPERASYONA GİDİYORUZ'

Oğlunun yaşadıklarını anlatan şehit babası Celal Arslan, "15 Temmuz gecesi oğlumu alelacele Cizre'ye götürmüşler. Öyle ki kütüklüğünü bile birliğinde unutmuş. Sonra bindiği askeri aracı polis durdurmuş. Polis nereye gittiklerini sorunca 'Terör operasyonuna' demiş. Aynı polis, 'Ne operasyonu sizi darbe yapmaya götürüyorlar' deyince kandırıldığını anlamış ama iş işten geçmiş. Oğlum o gece tutuklanıp cezaevine gönderildi. Tam 83 gün darbeci gibi içerde tutuldu" dedi.

Salim UZUN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber