Sağlık Bakanlığında Öğrenim Durumundan Dolayı Nakiller Artık Yapılmayacak

Sağlık Bakanlığınca 8.5.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan değişikliklerin getirdiği en önemli düzenlemelerden birisi de öğrenim durumundan dolayı nakillere ilişkindir. Bakanlık yaptığı düzenlemede dört veya daha fazla süreli herhangi bir yüksek öğrenime veya mesleği ile ilgili herhangi bir yüksekokula devam etme hakkı kazanan veya yüksek lisans, master ve doktora eğitimi yapanlara tanıdığı nakil hakkını kaldırmıştır.

Haber Giriş : 09 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığınca 8.5.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan değişiliğin bu konuya ilişkin maddesi şu şekildedir:
" MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin değişik 13 üncü maddesinin birinci fıkrasının (C) bendi ile 15 ve 16 ncı maddeleri yürürlükten kaldırılmıştır."

Düzenlemede geçen ve kaldırıldığı ifade edilen 13/C ve 16. maddeler aşağıdaki şekildedir:

1- "Madde 13/C: "Öğrenim Durumu, "

2- "Öğrenim Durumu
Madde:16-(Değ. R.G.:4.5.2002/24745) Yurt içinde dört veya daha fazla süreli herhangi bir yüksek öğrenime veya mesleği ile ilgili herhangi bir yüksekokula devam etme hakkı kazanan personel, münhal kadro bulunması ve bu durumu belgelendirmeleri halinde öğretim kurumunun bulunduğu yere tayin edilebilirler. Yüksek lisans, master ve doktora eğitimi yapanların talepleri halinde, bulundukları bölge hizmetini tamamlama şartı aranmaksızın münhal kadro bulunması şartıyla öğrenim durumu nedeniyle, nakilleri yapılır.

Öğrenim durumu nedeniyle yerleri değiştirilenler, öğrenimlerinin devam ettiğini her öğretim yılı başında belgelendirirler. Durumlarını belgelendiremeyenler ile öğrenimini bitirenlere, kadro durumuna göre eksik bulunan bölge hizmetleri tamamlattırılır. "

Memurlar.net'in Notu: Daha önce nakillere ilişkin olarak yayımladığımız yazılarda ve verdiğimiz cevaplarda öğrenim durumundan dolayı nakle ilişkin bir düzenlemenin gerek 657 sayılı Kanun gerekse de ilgili genel yönetmelikte yer almadığını belirtmiş ancak bazı kurumlarının çalışanlarına bu hakkı özel yönetmeliklerinde yaptıkları düzenleme ile tanıdıklarını ifade etmiştik. Sağlık Bakanlığı, bu düzenlemesi ile daha önce öğrenim durumlarına ilişkin tanıdığı nakil hakkını bundan sonra dikkate almayacağını belirtmiştir. Bu düzenleme gereğince gerek lisans gerekse de yüksek lisans ve doktora gibi eğitimlerini sürdürmek isteyen sağlık personeli bu öğrenim durumlarından dolayı nakil isteyemeyecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber