Atatürk Üniversitesi'nde biri profesör 4 kişi tutuklandı

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Atatürk Üniversitesi örgütlenmesine yönelik operasyonda gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen biri profesör 4 zanlı tutuklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2017 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atatürk Üniversitesi'nde biri profesör 4 kişi tutuklandı

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde örgütün Atatürk Üniversitesi yapılanmasına yönelik de çalışmalar gerçekleştirdi.

Bu çalışmalar sonucu kentte eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, Atatürk Üniversitesinde görevliyken KHK ile meslekten ihraç edilen 2'si profesör 17 kişiden biri profesör 4'ünün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmanın yanı sıra FETÖ lehine faaliyet yürütmekle suçlanan 4 zanlı, çıkarıldıkları sulh ceza mahkemesince "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı.

Gözaltında alınan ve bir profesörün yanı sıra doçent, araştırma görevlileri ve memurlardan oluşan 13 zanlının emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Fahrettin Gök

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber