Eski tuğgeneral, akranlarından 1 yıl önce terfi etmiş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde yıllık izinde olmasına rağmen Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına gelen eski tugay komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan, savunmasında, ''Akranlarıma göre bir yıl önce terfi ettim. Terfim teamüllere uygun şekilde gerçekleştirilmiştir. Çünkü ben yüksek lisans yapıyordum ve bu nedenle akranlarımdan önce terfi ettim.'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2017 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eski tuğgeneral, akranlarından 1 yıl önce terfi etmiş

Darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı kışladan zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoban girişinde durdurulan 38'i tutuklu, 81 sanığın Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda oluşturulan Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın görülmesine devam ediliyor.

Duruşmada, mahkeme heyetince sanıklara sorular yöneltiliyor.

Mahkeme Başkanı İzzet Koçer'in, "Kolluk kuvvetlerince makamınızda bulunan ajandanızda '17-25 Aralık işleri kolaylaştırdı' yazısı size mi ait? Bu yazı size ait ise maksadı nedir?'' sorusuna Doğan, bu yazıyı ajandasına kendisinin yazdığını ancak bu yazının sadece o bölümünün cımbızlanarak iddianameye yansıtıldığını ileri sürdü.

Doğan, "17-25 Aralık işleri kolaylaştırdı" ifadesini general, amiral oryantasyon eğitiminde dönemin Genelkurmay 2. Başkanının eğitimde söylediğini, bunu da ajandasına yazdığını savunarak, eğitimde tuttuğu tüm notların ajandasında bulunduğunu aktardı.

Genelkurmay 2. Başkanının konuşmasındaki "17-25 Aralık işleri kolaylaştırdı" sözlerinde bir art niyet bulunmadığını, bunu devletin o dönemde paralel yapıyı deşifre ederek kararlılığını anlatmak maksadıyla söylediğini aktaran Doğan, ''Eğer bu kelime suç teşkil ediyorsa bu suç bana ait değil, Genelkurmay 2. Başkanına aittir.'' dedi.

Koçer'in, ''Bu notları neden tutma ihtiyaca duydunuz?'' sorusuna Doğan ''Askeriyede komutanlar boşuna konuşmaz anlayışıyla not ettim.'' diye cevap verdi.

Akranlarından 1 yıl önce terfi etmesine ilişkin de savunmada bulunan Doğan, şunları kaydetti:

"Akranlarıma göre bir yıl önce terfi ettim. Terfim teamüllere uygun şekilde gerçekleştirilmiştir. Çünkü ben yüksek lisans yapıyordum ve bu nedenle akranlarımdan önce terfi ettim. Benim terfim Yüksek Askeri Şura üyelerince gerçekleştirilmiştir. Bu eğer suç ise bu kararı uygulayanlar da zan altında tutulmalı. Tabii bu iddialar hayalden ibarettir. Eğer bu haksız bir terfiyse silahlı kuvvetlerinde erken terhis sistemi kaldırılmalıdır.''

Darbe girişiminin yaşandığı gece, yarbay Latif Çiçek'e kolluk kuvvetleriyle karşı karşıya gelmemesi için uyarılarda bulunduğunu öne süren Doğan, bu emrin yerine getirilmesi için zaman zaman Çiçek'e telkinlerde de bulunduğunu aktardı.

Doğan'ın ''Benim hakkımda FETÖ'cü diyenler, asıl FETÖ'cüdür'' sözlerine, mahkeme başkanı Koçer, tepki göstererek ''Bununla ilgili savcılığa su duyurusunda bulunabilirsiniz, biz şu anda sizi yargılıyoruz.'' dedi.

Doğan'ın savunmasının ardından duruşmaya ara verildi.

Özgün Tiran

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber