Babaanne değil yarı zamanlı çalışma projesi bekleniyor!

Kamu görevlileri, aylardır belirsizliği süren "Yarım Zamanlı Çalışma" hakkında çıkması gereken yönetmelikle ilgili Çalışma Bakanından artık bir açıklama bekliyor!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Mart 2017 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Babaanne değil yarı zamanlı çalışma projesi bekleniyor!

657 sayılı Devlet Memurları Kanununa eklenen "Doğum Sonrası Yarım Zamanlı Çalışma" başlıklı ek 43 üncü madde ile devlet memurlarına çocuğun mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihi takip eden aybaşına kadar olan dönemde yarım zamanlı çalışabilmenin detayları ile ilgili yayımlanması gereken Bakanlar Kurulu Kararı hakkındaki belirsizlik aylardır sürüyor.

Memurlar.Net olarak bugüne kadar "Yarım Zamanlı Çalışma" hakkında beş defa haber yaptık. En son yaptığımız 22 Şubat 2017 tarihli haberimizde, kamu görevlilerinin artık bu konuda beklemekten yorulduğuna dikkat çekerek, ayrıca hükümetin insanları bir yıldır boş yere ümitlendirdiği konusunda da eleştiri yapmıştık.

Ancak, Mart ayının ortasına geldiğimiz şu günlerde yönetmeliğin yayımlanmasını geçtik, Çalışma Bakanı bu konu hakkında bir açıklama dahi yapmıyor.

Ülke olarak referanduma yaklaştığımız şu günlerde, siyasilerin il il gezdiği yoğun programları arasında bu konular geri planda kalmış olabilir. Ancak, milyonlarca kamu çalışanını ilgilendiren bu gibi konularda insanları belirsizliğe iterek boş yere ümitlendirmenin karşılığının olacağını da unutmamak gerekiyor !

Bu kapsamda;

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanından "YARIM ZAMANLI ÇALIŞMA" ile ilgili son durumun ne olduğu, (07 Ocak 2017 tarihinde Bakanlar Kurulundan çıktığı ve Başbakanlığına gönderildiği söylenmişti),

2- Aylardır gecikmesinde başka sorunlar mı olduğu,

3- Birçok işin referandum sonrasına bırakıldığı gibi bu konunun da seçimden sonraya mı kaldığı,

Sorularını cevaplandırmasını kamu görevlileri adına talep ediyoruz.

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber