Eski CHP'li vekil Tunay: İstikrar şart, bu yüzden 'evet' diyorum

"Yapılanlar ortada, bu yapılanların kesintiye uğramaması için bizim böyle bir dönemde güçlü bir liderliğe, istikrarlı bir yönetime ihtiyacımız var"

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 14 Nisan 2017 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa Arıdoru

Eski CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, referandumda evet oyu kullanacağını söyledi. Gazetemize konuşan Tunay güçlü ekonomi ve istikrar için evet çıkmasının şart olduğunu ifade etti. Genç siyasetçinin sorularımıza cevapları şöyle:

Sizi CHP'den uzaklaştıran sebepler nelerdir?

Kemal Kılıçdaroğlu ilk geldiğinde "Partiyi sağdan gelenlere de açmak, geniş kitlelere ulaştırmak istiyorum" dedi. Ben de bu çağrıya uyarak CHP'ye katıldım. Fakat gördük ki bu söylemlerin içi boş. Ben partide hep tartışıldım, öteki olarak görüldüm. Orada durmanın anlamı yok dedim istifa ettim.

KOALİSYON BİTECEK

Tunay'ı evet tercihine götüren durumu açıklar mısınız?

Türkiye'nin bu sistem değişikliğine ihtiyacı var. En önemlisi artık koalisyonlar olmayacak. Ben koalisyonları en iyi bilen insanım. 1999'da siyasete başladım. Benim o zamanki partim Anavatan Partisi, MHP ve DSP ile koalisyon ortağıydı. Türkiye'de en kısa koalisyonun ömrü 3 ay, en fazla ise 3.5 yıl. Ortalama koalisyon ömrü 1.5 yıl. Bu sürede hangi hükümet ne yapabilir? İstikrarın 'i'sinden bahsedemezsiniz. Güçlü Türkiye ancak güçlü ekonomi ile olur, güçlü ekonomi için de istikrar şart. Bu sistem değişikliği koalisyonları bitirecek. Ben de bu yüzden evet diyorum. Tek planım referandumda evet kararının çıkması sürecine katkı sağlamak. Makam mevki beklentim yok.

BOZKURT EDEPSİZLİK YAPTI

CHP'li Hüsnü Bozkurt'un 'denize dökeriz' açıklamalarına söylersiniz?

Yaptığı edepsizlik ama salondan buna alkış tufanı gelmesi, bazı CHP'lilerin Twitter'da etiket açıp Bozkurt'u yedirtmeyiz demesi daha tehlikeli. Beni asıl dehşete düşüren bu.

REKLAM

ads by AdMatic

Kılıçdaroğlu'nun "kontrollü darbe" söylemine ne dersiniz?

Sayın Genel Başkan tarihimizdeki en büyük utanç vesikalarından biri olan 15 Temmuz'a kontrollü darbe diyor. Madem Sayın Kılıçdaroğlu o gece bunun kontrollü darbe olduğunu biliyordu. Niye tankların önüne geçmedi. O da tiyatronun bir parçası olmadı. CHP'lilerin kulağına kim bunları üflüyor. Varsa belgeniz ortaya koyacaksınız. Çamur atmakla, iddialarla bu iş olmaz. 249 şehidin içinde 3 önemli kişi var ki bunlar Erdoğan'a çok yakın isimler. Biri şehit Erol Olçok ve oğlu, diğeri Mustafa Varank'ın abisi. Kontrollü darbe olsa idi Tayyip Erdoğan iki tane en yakınının şehit olmasına rıza gösterir miydi? Yani neresinden tutarsanız tutun dökülen, kırık dökük bir söylem.

Son olarak kararsız seçmenlere bir şeyler söylemek ister misiniz?

Geleceğe bakabilmek için geçmişi iyi anlamak lazım. Ben AK Parti'nin bir temsilcisi değilim. Sadece bir vatandaşım. Ama iyi yapılan hizmetleri görebilen takdir edebilen objektif bir vatandaşım. 15 yılda yapılan hizmetler ortada. Bu yapılanların kesintiye uğramaması lazım. Bölgemiz ateş çemberiyken bizim böyle bir zamanda güçlü bir liderliğe istikrarlı bir yönetime ihtiyacımız var. Benim mesajım şu; ülkenin kaosa gitmemesi ve istikrarsızlığın olmaması için referandumda sandığa gidelim evet oyumuzu verelim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber