Erzincan Üniversitesinin rektör adayları belirlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2007 16:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Erzincan Üniversitesi'nin (EÜ) rektör adaylarını yapılan seçimle belirlendi.

Eğitim Fakültesi Başöğretmen Salonu'nda gerçekleştirilen rektör adaylarının belirleneceği seçime Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü ve Erzincan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz ile fakülte dekanları ve öğretim üyeleri katıldı. Seçim öncesi öğretim üyelerine hitaben bir konuşma yapan Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, kendisinin 1 buçuk yıl önce Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü görevine tenviren atandığını belirterek, yapılacak seçimin, EÜ'nün ilk rektörünü belirlemesi açısından ayrı bir özelliği olduğunu söyledi. Türkiye'de yeni kurulan 15 üniversiteye, bütçedeki büyük sıkıntılar sebebiyle şimdiye kadar tek bir kadro tahsisi bile yapılamadığını açıklayan Rektör Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, "Umuyorum ki; bu üniversitelere gerekli kadro tahsisilerinin yapılması ve büyüyüp gelişmeleri için bütçede gerekli ödenek ayrılır ve bu sıkıntılar çözülür" dedi.

Seçimde, yönetimin rektör aday adaylarını belirleme yetkisi olmadığını, bu adayları üniversitede görev yapan öğretim üyelerinin hür iradeleriyle belirleyeceğini dile getiren Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, seçime, 2547 Sayılı Yasa'yla profesörlük ünvanı almış herkesin katılabileceğini belirtti. Seçimde, YÖK'e (Yüksek Öğretim Kurulu) bildirilmek üzere 6 adayın isiminin belirleceğine dikkati çeken Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, kendisinin hakkı olmasına rağmen tarafsız kalma adına oy kullanmayacağını ifade ederek, "Bu, ne kadar doğru, ne kadar yanlış tartışılır. Ancak burada önemli Erzincan Üniversitesi'ni yönetecek olan ismi belirlemek. Bu seçimin galibi de olmaz mağlubu da. Çünkü sonuçta kazanacak Erzincan Üniversitesi olacaktır" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, konuşmasının ardından görevi seçim kuruluna devretti. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen seçim sonunda, Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap aldığı 37 oyla birinci sırada yer alırken, EÜ Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Şakir Bayındır 23 oyla ikinci, EÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Güleryüz 17 oyla üçüncü, EÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Nezih Kök yine 17 oyla dördüncü, AÜ Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mukim Sağır 2 oyla beşinci, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Yıldız da 2 oyla altıncı oldu. Seçimde 3 ve 4'üncü sıralarla, 5 ve 6'ncı sıradaki isimler, aynı miktarda oy aldıkları için listedeki sıraları kurayla belirlendi. Atatürk Üniversitesi (AÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Demirdöğen ise 1 oy alarak liste dışında kaldı.105 seçmeni bulunun Erzincan Üniversitesi'deki seçimde 100 oy kullanıldı, 1 oy geçersiz sayıldı.

Belirlenen 6 isim YÖK'e bildirildikten sonra YÖK de bu sayısı 3'ü düşürüp Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayına sunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber