'OHAL'den dolayı, sözleşmeli öğretmen olarak atansam dahi istifa edemiyorum'

657 sayılı Kanununda yer alan hüküm gereğince, OHAL yüzünden sözleşmeli olarak atanılsa da istifa edemeyecek bir grup bulunuyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Haziran 2017 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'OHAL'den dolayı, sözleşmeli öğretmen olarak atansam dahi istifa edemiyorum'

Bir ziyaretçimiz bizlere şu şekilde yazmaktadır

"Sayın memurlar net, OHAL yüzünden sözleşmeli öğretmenliğe atansam da istifa edemiyorum. Bunu gündem yapın, düzenlesinler. Hani OHAL ülkede normal vatandaşı etkilemeyecekti?"

Üyemiz serzenişinde haklı. Zira; Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Başbakan ve Bakanlarımız defaatle, OHAL'ün terörle ilgili olduğunu ve vatandaşları etkilemeyeceğini söylemişti.

Ancak, 657 sayılı Kanununda yer alan bir hüküm, istifa etmeyi düşünen tüm memurların elini kolunu bağlamaktadır.

657 sayılı Kanunun 96. maddesi şu şekildedir:

"Olağanüstü hal, sıkıyönetim, seferberlik ve savaş hallerinde veya genel hayata müessir afetlere uğrayan yerlerdeki Devlet Memurları yerine atanacaklar gelip işe başlamadıkça görevlerini bırakamazlar."

Bu hükmü yorumlayan Devlet Personel Başkanlığı, istifa dilekçesinin kamu kurumu tarafından kabul edilmesinin yeterli olmadığını, istifa edecek kişinin yerine asaleten veya vekaleten görevlendirme yapılmadan istifa edilmesi halinde, istifa edecek memurun bir daha memuriyete dönmeyeceğini belirtmiştir. Tıklayınız.

Bu hüküm ve görüşten dolayı, OHAL döneminde isitfa etmek veya istifa edip sözleşmeli öğretmenliğe veya sağlık pozisyonlarına geçmek isteyenlerin elleri kolları bağlanmış durumdadır.

Sorun 10 aydır yaşanmakta olup, başta Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu olmak üzere hiçbir bakanlık sorunun çözümü için girişimde bulunmamıştır.

657 sayılı Kanunun ilgili hükmünün değiştirilmesi ve istifanın kabulünün yeterli görülmesi yönünde bir düzenleme yapılması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber