'Abdulhamid inşa etti, Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle bu cami yeniden açıldı'

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Mescitler yeryüzünde Allah'ın ibadet yerleridir, evleridir. Orayı Allah'a iman edenler imar ederler, inşa ederler, muhafaza ederler. Abdulhamid Han inşa etti, imar etti, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle bu cami yeniden açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2017 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Abdulhamid inşa etti, Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle bu cami yeniden açıldı'

- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Mescitler yeryüzünde Allah'ın ibadet yerleridir, evleridir. Orayı Allah'a iman edenler imar ederler, inşa ederler, muhafaza ederler. Abdulhamid Han inşa etti, imar etti, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle bu cami yeniden açıldı." dedi.

Bozdağ, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce restorasyonu tamamlanan Yıldız Hamidiye Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından vatandaşlara seslendi.

Bozdağ, Sultan Abdulhamid Han tarafından inşa ettirilen, millete, ümmete hizmet eden mabedin açılışını tekrardan yaptıklarını söyledi.

Açılışın hayırlı olmasını temenni eden Bozdağ, şöyle konuştu:

"Mescitler yeryüzünde Allah'ın ibadet yerleridir, evleridir. Orayı Allah'a iman edenler imar ederler, inşa ederler, muhafaza ederler. Abdulhamid Han inşa etti, imar etti, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle bu cami yeniden açıldı. Sadece bu cami değil, Türkiye'nin pek çok yerinde ecdat yadigarı ne kadar eser varsa, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir bir ayağa kaldırılıyor. Rabbim bu minarelerden ezanı kıyamete kadar indirmesin."

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise caminin banisi olan Sultan Abdulhamid Han'ın ruhunun şad olmasını dilediğini ifade ederek, "Camimiz geçmişimizi geleceğimize bağlayan önemli bir muhtevaya sahip. Cami olmasının ötesinde çok fazla anlamları ihtiva eden bir mekan. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem de, İstanbul'daki orta ve büyük ölçekteki camilerin restorasyonlarının tamamlanladığını veya devam ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Kurra Hafız Abdullah Hatipoğlu'nun kardeşi Emrullah Hatipoğlu dua etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yoğun sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, cep telefonlarıyla hatıra fotoğrafı çektiler. Erdoğan'ın konuşmasını sık sık tekbirlerle bölen vatandaşlara, cami çıkışında ikramda bulunuldu. Cumhurbaşkanlığı korumaları da çocuklara oyuncak bebek ve araba dağıttı.

Açılışa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber