BDDK içinde FETÖ kumpas timi

FETÖ'nün 17-25 Aralık kumpası için, şüpheli Murat Yıldırım başkanlığında BDDK'da özel kumpas ekibi kurduğu ve ticari sırların yanında işadamlarının özel hayatlarına dair verileri de ABD'ye servis ettiği belirlendi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 05 Ağustos 2017 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BDDK içinde FETÖ kumpas timi

  • KEMAL GÜMÜŞ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme (BDDK) murakıplarının 17 banka üzerinden 30 işadamı ile 31 şirketin verilerini usulsüzce sorgulayıp verileri yasadışı toplamakla suçlandığı iddianamenin detayları ortaya çıktı. Bir numaralı şüphelinin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen olduğu belirtilen iddianamede, şüphelilerin işadamlarının ticari sır niteliğindeki, tüm bilgilerine, ilgi ve irtibatlı olduğu gerçek ve tüzel kişilere, gelir ve geçim kaynaklarına hatta yaşam şekli ve standartlarına, adres ve iletişim gibi kişisel bilgilerine de ulaştıkları tespit edildi.

ÖZEL SORGU EKİBİ

İddianamede, "Şüpheliler buradan temin ettikleri bilgileri örgüte aktararak, aynı zamanda örgütün 17/25 Aralık kumpas eylemine iştirak etmişlerdir" değerlendirmesi yapıldı. İddianamede şüpheliler Aydın İşsever ve Hasan Yassıömerli'nin banka denetimi sırasında yaptıkları telefon konuşmalarının tapelerine de yer verildi. İki şüphelinin arasındaki görüşmede 17/25 Aralık Kumpas eylemine hazırlık amacıyla 17 bankada yapılan yasadışı sorgulamanın yoğunlaştığı 2013 yılı haziran ayı öncesinden BDDK'nın denetimden sorumlu Başkan Yardımcısı firari Ozan Cangürel'in bankalarda yasadışı ve gizli sorgu yapmak için gayrı resmi sorgu ekipleri oluşturduğu belirtildi.

BAŞINDA YILDIRIM VAR

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılarından Evliya Çalışkan'nın hazırladığı iddianamede, "Şüpheli Murat Yıldırım'ın katılım bankalarında sorgu yapmakla görevlendirildiği ve örgüt mensubu BDDK çalışanlarına bu ekiplere yardımcı olmaları talimatının verildiği anlaşılmıştır. FETÖ adına BDDK'da Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Firari Ozan Cangürel'dir. Firari Ozan Cangürel, Denetim Dairesi Başkanları, Şüpheliler Utku Tosun, Fatih Öztürk ve Firari Faik Akay üzerinden denetim görevi yapan şüphelileri örgüt adına sevk ve idare ederek, mağdur ve müştekilerin hesapları üzerinde usulsüz sorgu yaptırmış ve elde ettiği bilgilerin de örgüte aktarılmasını sağlamıştır" ifadelerine yer verdi.

İŞTE O KONUŞMA

- Aydın İşsever: Alo Merhaba abicim naber?

-Hasan Yassıömerli: Sağol senden naber ya? Sesin kötü geliyo ya.

-Aydın İşsever: Yok ya normal yani kaçta 8.40'ta mı uyandım, öyle bişey hemen paldır küldür.

- Hasan Yassıömerli: Ya şey dicem. Şimdi bir özel inceleme mi yapıyorlarmış bişey yapıyorlarmış, Ozan üstadın talimatıyla birkaç arkadaş.

- Aydın İşsever: Evet abi.

- Hasan Yassıömerli: Bankaları gezip kendileri bakacaklarmış sistemden şeylere bilgilerine. Yaptıkları işle ilgili. Detayını bilmiyorum ben. Gizli bir konuymuş, kendilerinin bakmaları icap ediyormuş. Murat Yıldırım varmış herhalde ekipte, bizim katılım bankalarına o gelecekmiş. Bugün içerisinde işte gelecek, hani Türkiye Finans'a gidecek, senin oraya gelecek, buraya gelecek.

-Aydın İşsever: Tamam abi.

- Hasan Yassıömerli: Haberin olsun. Sen sistemi açarsın, nereden bakacağını gösterirsin, kendi bakar neye bakmak istiyorsa.

-Aydın İşsever: Tamamdır abicim.

35 YIL HAPİS İSTENİYOR

İddianamenin bir numaralı sanığı FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında ''kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak'', ''silahlı terör örgutu kurma veya yönetmek'', ''anayasal duzeni ortadan kaldırmaya teşebbus etme'' ve ''bankacılık kanuna muhalefet'' suçlarından bir kez ağırlaştırılmış müebbet ve 35 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, aralarında örgütün sözde ''BDDK imamı'' olduğu değerlendirilen Utku Tosun, yine kurumda bir dönem yöneticilik yapan Fatih Öztürk, Mustafa Yıldız ve Oktay Çolak ile murakıp Naim Kahveci, murakıp Ramazan Canik hakkında da ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etme'', ''kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak'', ''silahlı terör örgutu yönetme'' ve ''bankacılık kanununa muhalefet" suçlarından birer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 21 yıldan yüz elli dokuzar yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber